Home Activiteiten Regio Welkom op de regiopagina van NVA Flevoland Autisme Info Centra (AIC) Flevoland

Autisme Info Centra (AIC) Flevoland

Het Autisme Informatie Centrum (AIC) van de NVA is een regionaal informatie- en documentatiecentrum rond autisme. Het AIC is er voor mensen met autisme en hun naasten en voor iedereen die meer wil weten over autisme, zoals hulpverleners, studenten en mantelzorgers.

De kracht en de eigenheid van het AIC liggen bij:

1) Regionale en lokale informatievoorziening. Mensen met autisme, hun ouders, partners en andere naasten, maar ook hulpverleners, studenten en mantelzorgers vinden steeds meer hun weg naar het AIC voor praktische, op de lokale situatie afgestemde informatie over autisme.

2) Lotgenotencontact. Ouders, partners, familie van en mensen met autisme zelf ontmoeten elkaar bij het AIC en leren daarbij van elkaars ervaringen bij hun aanpak thuis en bij hun zoektocht naar de juiste hulp.

Het AIC wordt bemenst door ervaringsdeskundige vrijwilligers. Zij hebben in hun persoonlijke leven en/of hun werk dagelijks met autisme te maken. De vrijwilligers hebben allemaal een basistraining gevolgd en worden regelmatig bijgeschoold. Het AIC is een onderdeel van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en valt onder verantwoordelijkheid van het regiobestuur. Verspreid over het land zijn er 27 AIC’s.

Via het menu links vindt u informatie over de activiteiten die de NVA in de provincie Flevoland organiseert voor mensen met autisme en hun naasten, en in het bijzonder voor NVA-leden. 

Hieronder vindt u de contactgegevens van de AIC’s in deze provincie:

 • AIC AlmereAdresgegevens en inlooptijden Lees meer

  Adres:
  DeKinderkliniek
  Hospitaaldreef 29
  1315 RC ALMERE

  Locatie op Google Maps

  Inloopmogelijkheid:
  Elke vrijdag van 09.00 tot 11.30 uur (behalve tijdens de schoolvakanties). Iedereen is op deze ochtenden welkom voor informatie, advies en/of een goed gesprek.

  Locatie: De Kinderkliniek, Hospitaaldreef 29, Almere

  Overige activiteiten:
  AIC Almere organiseert regelmatig bijeenkomsten rond een bepaald thema. Kijk op de activiteitenkalender Flevoland voor actuele data.

 • AIC EmmeloordAdresgegevens en inlooptijden Lees meer

  Adres:
  Bouwerskamp 14
  8301 AG EMMELOORD

  Locatie op Google Maps

  Wil je graag op de hoogte blijven van de activiteiten van het AIC Emmeloord, volg dan hun facebookpagina. Op deze pagina worden regelmatig interessante artikelen gepost en zal informatie staan over de thema-avonden en inloopochtenden.
  Je vindt de facebookpagina via deze link: https://www.facebook.com/AIC-Emmeloord-2029469893937551/
  Mailen mag ook: aic.emmeloord@autisme.nl
  Je mailt dan met Karin Simonis-Wigbels.

  Inloopmogelijkheid:
  Op de volgende maandagen van 09.00 tot 11.30 uur:
  maandag 17 februari
  maandag 20 april
  maandag 25 mei
  maandag 22 juni

  Iedereen is op deze ochtenden welkom voor informatie, advies en/of een goed gesprek.
  Locatie: Bouwerskamp 14, 8301 AG Emmeloord.