Home Activiteiten Lotgenotencontact AutThere!

AutThere!

Een APP voor én door jongeren met autisme

Autthere LogoSamen met een groep van 12 enthousiaste jongeren met autisme ontwikkelden de NVA en het AutismeFonds de AutThere-app. Met behulp van deze app kunnen jongeren met autisme gemakkelijker met elkaar in contact komen, chatten en afspreken om samen op pad te gaan.

Lees meer over de app op www.aut-there.nl en volg de AutThere-jongeren op FaceBook. 

Sociaal isolement doorbreken

Doel van het project AutThere! is om het sociale isolement waar veel jongeren met autisme in zitten te doorbreken. Via de AutThere-app kunnen jongeren met autisme elkaar gemakkelijker vinden en met elkaar afspreken om samen leuke activiteiten te ondernemen. Om ervoor te zorgen dat deze app jongeren ook echt aanspreekt, zijn zij nauw betrokken bij de ontwikkeling ervan.

Méér dan een app

De AutThere-app is onderdeel van het bredere project AutThere! Vanuit dit project vond er tijdens de Autismeweek 2015 ook een awareness-campagne plaats. Want meer begrip vanuit de samenleving is essentieel om jongeren met autisme écht uit hun sociale isolement te halen.

De jongeren die meewerkten aan de app, werkten ook mee aan deze campagne met de slogan ‘Autisme is niet te genezen, onbegrip gelukkig wel!’ Lees meer over deze publiekscampagne op: www.watdachtjevanmij.nl

Download hier het artikel over AutThere! in ons ledenblad Engagement met autisme (nu: Autisme Magazine) en lees meer over de campagne, de app en de jongeren die hierbij zijn betrokken.

VriendenLoterij Logo 2014Zowel de AutThere-app als de awareness campagne tijdens de Autismeweek werden mogelijk gemaakt door de VriendenLoterij.

Sluiten
Word nu lid!