Home 40 mensen, 40 verhalen Jesse La Fors

Jesse La Fors

Jesse La Fors is elf jaar en hij heeft het syndroom van Asperger. Jesse woont alleen met zijn moeder. Hij vindt het fijn dat zijn opa en oma en zijn oom, tante en nichtje heel dichtbij wonen. Jesse is gek op autoracen. Alle Formule 1 races op tv volgt hij en Jesse is zelfs al een paar keer bij de Grand Prix in Spa geweest. Het brein van Jesse is soms net een computer, daarin zitten heel veel standen en uitslagen van autoraces opgeslagen.

‘Ik denk dat mensen met autisme het makkelijker krijgen als op de gewone basisscholen meer aandacht komt voor kinderen met autisme. Nu lukt dit vaak niet. Ik zit op een reguliere basisschool en mijn juffen doen heel erg hun best om het makkelijker te maken voor mij, maar omdat er nog meer dan 25 andere kinderen in de klas zitten, kan dit niet altijd.

Het is lastig dat andere mensen me niet altijd begrijpen, of dat ik vastloop bij opdrachten. Ook raak ik snel moe en overprikkeld. In mijn hoofd is het altijd druk en daardoor word ik vlug gefrustreerd en boos. Op mezelf, of op mijn moeder bijvoorbeeld. Dat komt ook omdat ik me op school zo vaak moet inhouden. Mijn wens voor de toekomst is dat ik een leuke baan vind, iets met de Formule 1. En dat ik vader word.’

Sluiten
Word nu lid!