Home Nieuws Vrijwilliger voor de Autipas
30 augustus 2022 - NVA de Bilt zoekt een vrijwilligerVrijwilliger voor de Autipas

Wij zoeken een vrijwilliger bij de NVA in de Bilt, die de aanvragen voor de Autipas kan beoordelen en de passen vervaardigt.

Wat is een Autipas

Met de Autipas maak je heel snel aan anderen duidelijk dat je autisme hebt – indien nodig zelfs zonder woorden. Vooral tijdens crisissituaties kan dit belangrijk zijn. Als je autisme hebt, kan je tijdens stressvolle situaties behoorlijk ‘vastlopen’. Dit uit zich mogelijk in gedrag dat door de omgeving niet wordt begrepen. De Autipas kan dan zorgen voor meer begrip bij de omgeving en voor houvast bij de persoon met autisme.

De Autipas wordt door de NVA verstrekt op basis van een autisme-diagnose (gesteld door een psychiater of GZ-psychoog) en kost € 12,50 voor NVA-leden en € 45,00 voor niet-leden.

Waarom zoeken wij een vrijwilliger

“Onze” Brenda is al jarenlang een betrouwbare vrijwilliger die de autismediagnoses, die meegezonden worden bij de Autipas-aanvraag, beoordeelt en op basis daarvan al dan niet een Autipas verstrekt. Omdat we veel aanvragen krijgen, kan zij wel wat versterking gebruiken en is het fijn als je haar in haar vakanties kunt vervangen.

Taken

Via onze website komen de aanvragen binnen.

  • Jij beoordeelt de juistheid en geldigheid van de aanvraag en e-mailt/belt met de aanvragers bij wie er onduidelijkheid is.
  • Je checkt de betaling.
  • Je maakt de pas en zorgt ervoor dat die verzendklaar is (envelop met aanvullende informatie/frankering) en op tijd in de brievenbus belandt.
  • Uiteraard word je zorgvuldig ingewerkt en we zorgen ervoor dat je gaat werken volgens de AVG-richtlijnen als het gaat om het gebruik en de vernietiging achteraf van vertrouwelijke informatie.

Tijden

We vragen 2 x 4 uur per week van je tijd. In principe op maandag en woensdag, maar op woensdag en vrijdag of maandag en vrijdag mag ook. Enige flexibiliteit in dagen/uren is gewenst.

Omdat de drukte in aanvragen kan variëren, zou het fijn zijn als je je inzet daaraan kunt aanpassen. Dus minder werken als het aantal aanvragen terugloopt en extra werken als er veel aanvragen binnenkomen. Als Brenda met vakantie is en het is nodig om extra uren te maken, dan willen we graag dat je ook op dinsdag en/of donderdag kunt werken.

Wie zoeken wij

Lijkt het je leuk om licht administratief werk te doen bij een maatschappelijk belangrijke organisatie, die mensen met autisme en hun naasten ondersteunt, dan komen we graag met jou in contact.

Ben jij handig met de computer, kun jij kritisch kijken (uiteraard na instructie) naar diagnoses, ben je nauwgezet en ook communicatief vaardig, dan maken we graag kennis met jou.
Vanwege de vergoeding van reiskosten is het belangrijk dat je binnen een half uur (20-25 km) reizen (auto/ov) van de Bilt woont, want je werkplek is op het landelijk bureau in de Bilt.

Procedure

We ontvangen graag je motivatie en CV via de mail; sollicitatieNVA@autisme.nl met als onderwerp “Sollicitatie Autipas-vrijwilliger”.

Kort daarna ontvang je een reactie of je wel of niet uitgenodigd wordt voor een kennismaking.

Sluiten
Word nu lid!