Home Nieuws NVA zoekt coördinator voor de Informatie- en Advieslijn m/v
24 februari 2022 - En moderator NVA-Forum (totaal 16 uur per week)NVA zoekt coördinator voor de Informatie- en Advieslijn m/v

De Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) is dé vereniging die zich inzet voor de belangen van mensen met autisme en hun naasten – in alle levensfasen en op alle levensterreinen. De NVA geeft mensen met autisme en hun naasten een stem en zorgt dat zij gehoord worden. De NVA bouwt vanuit het perspectief van mensen met autisme en hun naasten aan een autismevriendelijke maatschappij; een maatschappij waarin mensen met autisme optimaal geïntegreerd, geaccepteerd en zelfredzaam zijn.

De NVA houdt zich bezig met belangenbehartiging, betrouwbare informatievoorziening en lotgenotencontact in de buurt. De NVA zorgt voor begrip en herkenning. De NVA wil dat mensen met autisme en hun naasten zichzelf kunnen zijn en optimaal tot hun recht kunnen komen.

De NVA telt ruim 12.000 leden, 10 regiobesturen en ca. 300 getrainde vrijwilligers. Leden kunnen hun stem onder andere laten horen via de regionale ledenvergaderingen. Het bestuur van de vereniging bestuurt en wordt daarbij op het landelijk bureau ondersteund door de directeur met een team van ongeveer 10 medewerkers.

De meeste regionale vrijwilligers en bestuursleden zijn ervaringsdeskundig.

Vacature

De NVA zoekt voor het team op het landelijk bureau zo spoedig mogelijk een coördinator voor de Informatie- en Advieslijn m/v (16 uur per week). In deze functie ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling, de planning, de inzet en de begeleiding en training van de vrijwilligers (ca. 10) die de advieslijn bedienen. Je hebt het in je om het al bestaande team verder uit te breiden, in stand te houden en dit team de handvatten te geven die noodzakelijk zijn voor het goed informeren en adviseren van onze leden en andere mensen die om advies en informatie vragen.

Daarbij zijn eenheid in informatievoorziening, onder andere door het opzetten van een database, en het verbinden met de rest van de organisatie belangrijke aandachtspunten. Het team is een mix van mensen met autisme, naasten van mensen met autisme en anderen. Jij zorgt voor een goede onderlinge samenwerking en biedt hen ondersteuning.

Voor het Forum voor onze leden zoeken we een supervisor die dit platform verder uitbouwt. Je draagt als hoofdmoderator zorg voor de inhoud en correct gebruik van het NVA-Forum. Je gaat met hulp van vrijwilligers en vaste medewerkers dit Forum de plek geven die het verdient.

Je bent HBO-geschoold (SPH/SPW/MW of gelijkwaardig) en bent ervaren in het werken met vrijwilligers. Digitale vaardigheden zijn een pré. Je werkt nauw samen met de beleidsmedewerker van het Kennisteam en met het team Leden.

Wij vragen

Wij zoeken kandidaten met kennis van en ervaring in het omgaan met mensen met autisme. Je voelt je thuis in een informele omgeving waar initiatief en zelfstandigheid worden gewaardeerd. Je bent rustig, doortastend en oplossingsgericht en bewaart het overzicht in hectische situaties. Je kunt goed je grenzen aangeven in de samenwerking en houdt vast aan je doelen. Ervaring in het professionele verenigingswerk is zeer welkom, maar geen vereiste. We zoeken een communicatief vaardige en tactische collega.

Wij bieden

Een salariëring conform de CAO Sociaal werk, welzijn & maatschappelijke dienstverlening, passend bij het niveau van de functie, schaal 8 (€ 2780 – € 3961 bruto o.b.v. 36 uur/week). Inschaling is afhankelijk van opleiding en ervaring. Een boeiende baan waarin je jezelf kunt ontwikkelen met een budget voor opleiding en training. Je werkt in een gedreven team van professionals in een informele omgeving.

Procedure

De selectiegesprekken vinden plaats in De Bilt medio maart 2022.

Solliciteren naar deze functie? 
Stuur vóór 10 maart je sollicitatiebrief met CV naar:

Het landelijk bureau van de NVA
T.a.v. Mw. J.E.M. Frank, bureaucoördinator
per e-mail: judith.frank@autisme.nl

 

 

Sluiten
Word nu lid!