Home Nieuws NVA gaat samenwerken met Meewerken
4 juni 2021 - Dagbesteding op gebied van IT en multimedia in De BiltNVA gaat samenwerken met Meewerken

De NVA gaat samenwerken met de stichting Meewerken.com, dat dagbesteding biedt aan mensen met autisme. Meewerken heeft al een vestiging in Soest en opende onlangs een tweede vestiging in De Bilt.

Meewerken richt zich op mensen met een autisme die (nog) niet kunnen functioneren in het onderwijs of op de arbeidsmarkt. Het gaat om mensen met een normale begaafdheid die door hun autisme beperkt belastbaar zijn en veel behoefte hebben aan structuur en begeleiding. Net als Soest gaat de Bilt inzetten op cursussen in de IT en Multi Media en zal daar waar mogelijk ook werkzaamheden voor de NVA uitvoeren.

Cliënten van Meewerken geven aan dat de dagbesteding voor hen erg belangrijk is: “Ik kan mijn kennis verdiepen, interesses ontwikkelen.” “Het geeft structuur aan mijn dag.” “Stukje stabiliteit, ritme en een doel om naar toe te werken”. “Rust, zodat ik weer vooruit kan denken”.

Karol Henke directeur NVA: “We zijn verheugd dat we Meewerken als onze buur in het pand kunnen verwelkomen. Het mooie van dit partnerschap is dat we de wederzijdse kennis over autisme kunnen delen. Als elkaars buur hebben we korte lijnen. Ook is er samenwerking met IQ coaches en Voorzet.”

Begeleider dagbesteding

Doordat vertrouwde begeleiding uit Soest naar De Bilt zal verhuizen zal de methodiek van Soest ook daar doorgang vinden. Wel is Meewerken op zoek naar een extra vrijwilliger. Enige kennis van de doelgroep (mensen met ASS) is meegenomen. Verder zal je door onlinecursussen, scholingsbijeenkomsten en training on the job leren hoe je je het best kunt ontwikkelen om de cliënten te ondersteunen. Bekijk de vacature

Wil je meer informatie? Neem dan contact op met info@meewerken.com of tel. 035-6315880 of kijk op www.meewerken.com

Sluiten
Word nu lid!