Home Nieuws Open dag bij theaterschool Interacting
10 december 2020 - ‘Ouders gaven het compliment dat we hun kinderen uit hun schulp hadden gekregen’Open dag bij theaterschool Interacting

Saskia Maas is al 27 jaar de CEO van Boom Chicago. Samen met haar man Andrew Moskos en Pep Rosenfeld runnen ze al 27 jaar het worldfamous improv-comedy theater Boom Chicago.

Veel mensen kennen Boom Chicago van het Leidseplein, maar al zeven jaar zitten ze op de Rozengracht in het Rozentheater in Amsterdam.  Met 35 man in dienst leidt zij het comedy theater, waarbij zij verantwoordelijk is voor de producties van diverse theaterprogramma’s, een acteer- en improvisatie opleiding en een aanzienlijk groot aantal corporate programma’s in en buiten haar theater. Bij alle business van Boom Chicago staat improvisatie en humor centraal.

Zoon met autisme

Maar er is meer: Saskia is ook moeder van zoon Aidan (17 jaar). Aidan heeft autisme en kent de dienstregeling van de Nederlandse Spoorwegen uit zijn hoofd. Die intense concentratie op één onderwerp is kenmerkend voor mensen met autisme en als dat dan wegvalt door de Corona maatregelen heeft dat veelbetekenende gevolgen voor het leven van de immer vrolijke en energieke Aidan.

Gelukkig volgt Aidan wekelijks het theaterprogramma van de door haar opgezette stichting Interacting. Het is een podiumprogramma voor kinderen met autisme die hun sociale handvatten aanreikt: autistische jongeren hebben moeite met flexibiliteit en in de training van InterActing leren ze dat verbeteren door middel van improviseren. In tijden van Corona is dat meer wenselijk dan ooit.

Sociale vaardigheden

Saskia: ‘Improviserend acteren is een manier om het leven een beetje te oefenen. Autistische tieners kampen met sociale onmacht. Ze willen er graag bij horen en juist dat willen we ze spelenderwijs in een veilige omgeving laten ervaren.
Op zaterdag 12 december tussen 12:00u en 14:00 uur hebben we weer Open Dag. En zijn ouders met hun kind van harte welkom om te komen kennismaken en een improvisatieles uit te proberen.’

Saskia: ‘We willen wel grenzen oprekken, maar zullen ze geen dingen laten doen die ze niet prettig vinden. Elkaar aanraken, bijvoorbeeld, vinden ze niet fijn. Al onze improvisatie-oefeningen worden besproken met deskundigen. Aidan doet zelf ook mee. Hij vindt het superstoer dat hij ook op het podium staat. Ik ben optimistisch over zijn toekomst’.

De open dag vindt plaats op zaterdag 12 december van 12.00 tot 14.00 uur. Schrijf je in via interacting@boomchicago.nl of bel naar 06 – 536 716 52.

Sluiten
Word nu lid!