Home Nieuws NVA-ambassadeur Elijah winnaar!
4 december 2020 - Update 30 December, Elijah Delsink is uitgeroepen tot winnaar van de CICERO Jaarprijs 2020NVA-ambassadeur Elijah winnaar!
Elijah Delsink

Update: Goed nieuws op de valreep van 2020: onze ambassadeur Elijah Delsink is uitgeroepen tot winnaar van de CICERO Jaarprijs 2020 van Dé Nederlandse Debatclub!

NVA-ambassadeur Elijah Delsink (17) is genomineerd voor de CICERO Jaarprijs 2020. Hij is in de race voor deze prijs vanwege de krachtige manier waarop hij aandacht vraagt voor leerlingen in het voortgezet speciaal onderwijs. Stemmen op hem is mogelijk tot 30 december dit jaar.

De CICERO Jaarprijs wordt elk jaar uitgereikt door Dé Nederlandse Debatclub. De  prijs is bedoeld voor personen, groepen of instanties die zich op ‘een positieve, opvallende en unieke wijze’ inzetten voor het debat in Nederland. Hier kan je op Elijah stemmen (scroll helemaal naar beneden in het bericht).

‘Ik kom met feiten’

Dit zegt Dé Nederlandse Debatclub over Elijah Delsink die eerder dit jaar ambassadeur werd van de Nederlandse Vereniging voor Autisme:

 ‘Elijah ziet het als een uitdaging om zo veel mogelijk in gesprek te komen met politici en bestuurders met als enige doel: het belang van jongeren in het speciaal onderwijs. Elijah distantieert zich opvallend van zijn leeftijdsgenoten die vooral met ‘glitter en glamour’ en met populaire hashtags de aandacht proberen te trekken. Elijah richt zich op de inhoud. “Ik pluis alles uit. Ik kom met feiten. Ik geef niet op tot ze mij horen.” En dat is precies de juiste mindset. Op basis van de inhoud een dialoog, discussie of debat durven aangaan. Daar moet je sowieso – welke leeftijd je ook hebt – enigszins zelfverzekerd voor in je schoenen staan. Elijah is niet alleen een voorbeeld voor zijn leeftijdsgenoten; hij is een voorbeeld voor iedereen. Niet denken in beperkingen maar in kansen. En met open vizier strijden voor je legitieme doelstellingen. Zelfs als je ‘Klassiek Autisme’ hebt, tel je mee. En… zorg je er voor dat je in het debat gehoord zult worden!’

Diederik Gommers

Andere genomineerden voor de CICERO Jaarprijs 2020 zijn wiskundige Bert Slager en Diederik Gommers, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Intensive Care. Op 31 december wordt de winnaar bekend gemaakt.

Lees ook onze eerdere artikelen over Elijah Delsink:

 

 

Sluiten
Word nu lid!