Home Nieuws Vraagtekens bij coronaregels gehandicaptenzorg
17 augustus 2020 - Lessen voor de toekomstVraagtekens bij coronaregels gehandicaptenzorg

In verband met het coronavirus mochten bewoners van veel instellingen afgelopen voorjaar lange tijd geen bezoek ontvangen. In een bijdrage voor het Journaal Ggz en recht zet de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA)  de dramatische gevolgen op een rij voor bewoners met autisme. ‘De flexibiliteit van de instelling waar mijn dochter verblijft om naar creatieve en veilige oplossingen te zoeken, is vergelijkbaar met de stalen deur van een Zwitserse bank.’

Lessen voor de toekomst

In het onlangs verschenen artikel stelt de NVA de vraag of het ook anders had gekund – humaner en minder rigide. En welke lessen we kunnen leren voor de toekomst? De NVA heeft het artikel geschreven op verzoek van Journaal Ggz en recht. Dit is een vakblad voor bestuurders, juristen en beleidsmakers in de ggz en de gehandicaptenzorg.

Niet uit te leggen

Eerder dit jaar, op 17 april, publiceerde de NVA ook het dossier Niet uit te leggen. De gevolgen van de coronacrisis voor mensen met autisme en een verstandelijke beperking in een zorginstelling.

Door onze redactie

 

Sluiten
Word nu lid!