Home Nieuws Nieuw! Auti-Doe-Dag Zie-Zoo
4 augustus 2020Nieuw! Auti-Doe-Dag Zie-Zoo

Dierenpark Zie-ZOO is niet ZOOmaar een dierenpark! Het is de eerste “Zorgdierentuin” van Nederland. Een unieke plek in het Brabantse Volkel waar mensen met autisme (dankzij samenwerking met het Regionaal Autisme Centrum) kunnen werken in de dierverzorging, de horeca, technische dienst of in het tuinonderhoud. De dierentuin wordt dus voor een belangrijk deel gerund door mensen met autisme.

De dierentuin wil zoveel mogelijk de diversiteit aan diersoorten laten zien. Je vindt er veel dieren die je bijna nergens anders ziet. Op www.dierenparkziezoo.nl kun je alvast een voorproefje nemen van een heuse wereldverkenning. Je ontmoet daarbij de Amazone papegaai tot de Aziatische rode hond en de gevlekte hyena tot de nevelpanter. Op de reptielenzolder vind je anaconda’s en kaaimannen, om maar iets te noemen. Er zijn dit jaar veel bijzondere jonge dieren geboren zoals tayra’s, witsnuitneusberen en boshondjes.

Dierenpark Zie-ZOO is uniek voor Nederland. Het is niet alleen een Zorg ZOO, maar ook een Groene ZOO omdat binnen het park milieubewust wordt gewerkt. Zo wordt het hoofdgebouw bijvoorbeeld verwarmd via aardwarmte, worden de toiletten gespoeld met regenwater en wordt stroom opgewekt met zonnepanelen.

Nog nooit een lepelhond gezien? Een kusimanse? Reuzenmiereneter, prairiehondje, of tayra? Kom ze dan hier bekijken!

Op zaterdag 19 september van 10.00- 17.30uur wordt de Auti-Doe-Dag voor het eerst georganiseerd in Dierenpark Zie-ZOO.

E-Tickets

E-tickets slechts € 9,75 p.p. voor onze leden en alleen online te koop.
Uiteraard staat in het kader van het coronavirus de veiligheid voorop. Het aantal plaatsen is dan ook beperkt.

Bestel je kaartje hier:
Sluiten
Word nu lid!