Home Nieuws Autisme bij vrouwen
4 augustus 2020 - Onderzoek van de VUAutisme bij vrouwen

Autisme bij vrouwen, zeker ook onder de groep 50-plussers, wordt vaak minder goed herkend en gediagnosticeerd dan bij mannen. Doordat autisme zich bij vrouwen anders uit dan bij mannen, wordt dit vaak niet opgemerkt. Bovendien kunnen veel vrouwen de symptomen van autisme beter camoufleren. Dit camoufleren kan bij hen leiden tot uitputting en psychische problemen. Vaak hebben vrouwen met autisme heel lang ‘getobd’ voordat ze wisten wat er met hen aan de hand was. Velen kregen eerst andere diagnoses, zoals de diagnose persoonlijkheidsstoornis.

De VU deed onderzoek naar de gezondheidservaringen van vrouwen met autisme. Van de resultaten is een folder gemaakt voor zorgprofessionals.
Deze folder is digitaal te downloaden of als een printversie die verspreid kan worden bij bijvoorbeeld huisartsen.

Een Engelstalig rapport van het onderzoek is hier terug te vinden.

Het is een zeer belangrijk onderwerp. Daarom zal de NVA dit najaar starten met de Expertgroep Vrouwen en Autisme. Deze Expertgroep zal de derde Expertgroep zijn van de NVA, naast de Expertgroep Autisme en VB. Autisme en Onderwijs. We zijn druk met de voorbereidingen, meer nieuws volgt na de zomervakantie.

Meer informatie over autisme bij vrouwen vind je hier op onze website.

Sluiten
Word nu lid!