Home Nieuws Isa (8) maakt armbandjes voor het goede doel
29 mei 2020 - Deel opbrengst is voor KNGF en AutismefondsIsa (8) maakt armbandjes voor het goede doel

Het ondernemerschap zat er al vroeg in bij Isa (8). Dus toen ze in januari 2019 thuis kwam te zitten van school, zette ze een ‘armbandjesbedrijf’ op: ilove armbanden. Een deel van de opbrengst gaat naar de NVA.

door Anouk Breeman

Isa heeft autisme en angststoornissen. Daardoor liep ze vast op de reguliere basisschool. ,,Armbanden maken en het sorteren van kraaltjes helpt haar ontspannen”, vertelt haar moeder Maayke. Eerst verkocht ze de armbandjes aan vrienden en familie. ,,Het was heel bijzonder toen de eerste onbekende klant een armbandje bestelde”, vertelt Isa, die een heleboel armbandjes op voorraad heeft gemaakt. ,,Ik kan ze in verschillende maten en kleuren leveren. Voor de zomer maak ik ook enkelbandjes. En ik heb moeder-dochter en vader-zoonbandjes bedacht. En liefdes-armbandjes voor stelletjes. Op mijn facebookpagina doe ik af en toe een actie dat mensen een armbandje kunnen winnen.”

Inmiddels heeft Isa al heel wat verkocht. ,,Daar kan ze trots op zijn, het maken van de armbandjes geeft haar zelfvertrouwen”, vertelt Maayke. Met de opbrengst koopt Isa nieuwe kraaltjes en spaart ze voor een uitje naar Ameland met haar ouders, broertje en opa en oma. Van elk verkocht armbandje gaat een euro naar KNGF Geleidehonden en naar de Nederlandse Vereniging voor Autisme. De NVA heeft al een donatie van 60 euro van Isa mogen ontvangen.

Hulphond

Maayke: ,,Wij zitten in het traject voor een hulphond van het KNGF. Wij hebben zelf de cursus bijna afgerond en de laatste kwispelbezoeken zijn we nu aan het inplannen. Isa heeft door haar autisme en angststoornissen veel moeite om naar buiten te gaan. Vooral op dagen met veel spanning komt ze liever de deur niet uit. Ze heeft dan buiten ook meer last van haar verzameldrang, wat haar alleen nog maar meer spanning en onrust geeft in haar hoofd. Hierbij zou de hulphond straks heel helpend kunnen zijn. Maar ook in vertrouwen, vriendschap en loyaliteit.”

Inmiddels gaat Isa vier middagen per week naar een dagbehandeling en na de zomer start ze in het speciaal onderwijs. ,,En ik ben op de radio geweest en heb in de krant gestaan”, vertelt ze trots.

Waar te koop?

Heb je interesse in zo’n leuk en nuttig armbandje? Isa verkoopt haar armbanden via Facebook en Instagram: @ilovearmbanden Ook is ze bereikbaar via ilovearmbanden@hotmail.com Een eigen webshop is in de maak.