Home Nieuws Informatie over staatsexamens 2020
4 april 2020 - In verband met de coronacrisisInformatie over staatsexamens 2020

Update: Vandaag (8 april 2020) heeft het ministerie van OCW de zogeheten ‘slaag-zakregeling’ voor het voortgezet onderwijs bekend gemaakt, inclusief voor de staatsexamens. Je vindt de informatie hier.

De schriftelijke, mondelinge en praktische college-examens gaan dit schooljaar 2019-2020 door. Dit blijkt uit een brief van het College voor Toetsen en Examens (CvTE). 

Dit is de actuele planning van de examenonderdelen: 

  • De schriftelijke college-examens worden afgenomen van maandag 25 mei tot en met vrijdag 29 mei 2020. 
  • Het rooster van de mondelinge en praktische college-examens heeft de school al gekregen van DUO. Deze examendata veranderen niet.
  • De herkansingen van de schriftelijke college-examens worden in de periode van 17 augustus tot en met 20 augustus 2020 afgenomen.
  • De herkansingen van de mondelinge en praktische college-examens zijn op 22, 29 augustus en eventueel 5 september 2020.

Binnenkort komt het College voor Toetsen en Examens (CvTE) met meer informatie over de slaag-zak regeling en de herkansingen.

Hier vind je de brief van het CvTE van 2 april 2020 aan onder meer alle bestuurders en schoolleiders van het voortgezet speciaal onderwijs. 

Hier  vind je het antwoord op veel vragen over het coronavirus en het staatsexamen in het voortgezet onderwijs.

Hier vind je oefenmateriaal voor het staatsexamen.

Door onze redactie

Sluiten
Word nu lid!