Home Nieuws Rienke houdt gamemarathon voor Autismefonds
27 maart 2020 - Autism Charity stream op twitchRienke houdt gamemarathon voor Autismefonds

Zaterdag 28 maart, bij de start van de Autismeweek, houdt Rienke Hummelen (26) een game-marathon. Daarmee zamelt ze onder meer geld in voor het Autismefonds. Van 10.00 tot 02.00 uur is ze online aan het gamen op twitch.

,,Ik ben al maanden bezig om deze Autism Charity stream te organiseren”, vertelt ze. ,,Maar ik kwam er pas later achter dat dit weekend de zomertijd ingaat”, lacht ze. ,,Daarvan raakt mijn biologische klok altijd flink van slag.”

Rienkes game-naam op twitch is Roes Vampire en ze heeft volgers uit binnen- en buitenland. ,,Ik hou niet zo van competitie, want ik kan slecht tegen mijn verlies. Dan krijg ik woede-aanvallen. Daarom speel ik creatieve of betoverende spellen.”

Spellen over autisme

Tijdens haar game-marathon speelt ze een aantal spellen die laten zien hoe het is om autisme te hebben, zoals An aspie life (jongen met asperger), Max an autistic journey (klein kind) en Les 4 Alice (tienermeisje). Het Japanse spel Katamary Damacy is bijna hypnotiserend, terwijl je voor House flipper creativiteit nodig hebt. The witness is een puzzelspel en Tot the moon een verdrietig spel. ,,Er wordt vaak gezegd dat mensen met autisme geen emoties hebben, maar ik ben juist heel emotioneel”, vertelt Rienke. Elk kwartier houdt ze even pauze en dan geeft ze een recensie van het zojuist gespeelde spel.

Rienke verkoopt ook hoodies, bekers en andere spullen met de tekst ‘autism support’ erop. ,,Die heb ik laten ontwerpen, bijvoorbeeld met een tekening van een vleermuis met koptelefoon en boek erop. Die hoodies zitten heel lekker.”

Autismefonds

Rienke zamelt nog de hele maand april geld in voor het Autismefonds. ,,Ik vind autisme awareness heel belangrijk. Op veel gebieden, zoals werk, onderwijs of je rijbewijs halen, is het goed dat er meer aandacht voor autisme komt. Tussen de games door wil ik dat ook laten zien.”

Speciaal voor deze inzamelingsactie heeft ze een aparte Pay-Pal aangemaakt. Je kunt doneren en Rienke zien gamen via www.twitch.tv/roesvampire

door onze redacteur Anouk Breeman