Home Nieuws Overhandiging eerste theebeker
5 maart 2020 - WORDT VERPLAATST NAAR EEN ANDERE DATUMOverhandiging eerste theebeker

Zaterdagmiddag 4 april (*) krijgt NVA-directeur Karol Henke de eerste theebeker van Quinten overhandigd. Deze porseleinen bekers (met theezeefje) zijn bedrukt met tekeningen van Quinten, een 9-jarige jongen met autisme.

Als Quinten tekent, vergeet hij alles om zich heen en heeft hij geen last meer van geluid. Zijn andere hobby’s zijn wiskunde, scheikunde en natuurkunde. Niet verwonderlijk dus, dat hij graag geometrische patronen tekent. Quintens tekeningen vallen in de smaak bij zijn omgeving, maar hij wil zijn originelen niet kwijt. Daarom kwamen zijn ouders op het idee om ze op een beker te laten drukken. Zo willen ze aandacht vragen voor de mooie kanten van autisme.

Programma

Na een succesvolle crowdfundingscampagne konden de bekers worden geproduceerd. Zaterdag 4 april is de feestelijke ‘launch party’, die om 15.00 uur begint in Zoku (Weesperstraat 105) in Amsterdam. Om 15.25 uur vertelt Quintens moeder Jantien over de reis die is afgelegd om hier te komen. Daarna vertelt Monique Nolten over de impact van haar documentaire ‘Het beste voor Kees’ en wat het belang is van meer bewustzijn voor autisme.

Cabaretier Fabian Franciscus vertelt hoe autisme je in verwarrende situaties kan brengen. Tv-maker Filemon Wesselink vertelt zijn persoonlijke verhaal. Het hebben van autisme hoeft je niet in de weg te zitten om dingen te bereiken. Sommige eigenschappen kunnen juist ook enorme talenten zijn, is zijn ervaring.

Om 16.10 uur wordt de eerste beker uitgereikt aan Karol Henke, directeur van de Nederlandse Vereniging voor Autisme. Daarna is er een afsluitende borrel.

Andere datum

(*) In verband met het Coronavirus, wordt dit evenement uitgesteld naar een latere datum, waarschijnlijk in juni of september.

Meer info op https://autismeweek.nl/evenement/launch-party-quinten-art

Sluiten
Word nu lid!