Home Nieuws Scholieren gezocht!
17 januari 2020 - Meerjarig onderzoek naar inclusief onderwijs op reguliere scholenScholieren gezocht!

Zit jij op de middelbare school in het regulier onderwijs? Heb jij autisme? En heb jij ervaringen met inclusief onderwijs en/ of ideeën over hoe het beter kan? Meld je dan aan voor een gesprek!

In dit meerjarige onderzoek werken verschillende disciplines en instanties, waaronder de NVA, samen met de Universiteit van Leiden. De onderzoekers willen bijvoorbeeld weten waar en hoe de sociale interactie tussen leerlingen plaatsvindt. En hoe je scholieren met autisme hiermee zou kunnen helpen. Misschien kan de indeling van jouw schoolgebouw wel beter? Of zijn er meer clubjes nodig. Naar school gaan is immers meer dan alleen lessen volgen en toetsen maken. Samen met jou willen wij kijken hoe middelbare scholen open en toegankelijk kunnen zijn voor alle jongeren. Wij zijn benieuwd naar wat jullie vinden dat er op school al goed gaat en naar welke dingen misschien nog beter kunnen. Misschien heb je zelfs al ideeën om sommige problemen op te lossen?

Je kan in gesprek met de onderzoekers:

  • Online op 19 februari 2020
  • Op locatie in Groningen op 26 februari 2020
  • Op locatie in Leiden op 11 maart 2020

Er zijn nog enkele plekken over. Voor meer informatie, kijk op https://www.kindenemotie.nl/schoolplein-project/informatie-voor-jongeren of mail naar onderzoeker L. van Klaveren van de Universiteit Leiden l.van.klaveren@fsw.leidenuniv.nl