Home Nieuws Platform voor creatieve kinderen met autisme
17 januari 2020 - 'We willen graag het mooie van autisme laten zien'Platform voor creatieve kinderen met autisme
foto Ron Baltus

Sinds Quinten (9) zijn eigen website heeft en zijn tekeningen op theemokken worden gedrukt, is hij ineens populair in zijn klas. ,,Ons eerste doel is gehaald. Zijn zelfvertrouwen is gegroeid. We wilden meer awareness creëren voor de mooie kant van autisme”, vertelt zijn moeder Jantien.

Als Quinten tekent, vergeet hij alles om zich heen. Dan heeft hij geen last meer van geluid. Hij kan zich heel goed concentreren en helemaal opgaan in wat hij doet. Zijn andere hobby’s zijn wiskunde, scheikunde en natuurkunde. Niet verwonderlijk dus, dat hij graag geometrische patronen tekent. Later wil hij uitvinder worden, het liefst op het gebied van alternatieve energiebronnen.

Quintens tekeningen vallen in de smaak bij zijn omgeving, maar hij wil zijn originelen eigenlijk niet kwijt. Daarom kwamen zijn ouders op het idee om de tekeningen op een porseleinen theemok te laten drukken. Een duurzaam product, voorzien van Quintens handtekening en een theezeefje.

Platform

Om de bekers in productie te kunnen nemen is op Kickstarter een crowdfundingactie gestart. ,,Vooraf was ik er heel zenuwachtig over, maar we hebben in drie weken ons streefbedrag gehaald”, vertelt Jantien. ,,Er gebeurt elke dag wel iets gaafs! Zo bestelde een IT-bedrijf ineens 150 mokken als relatiegeschenk. Een ander bedrijf gaf Quinten opdracht om een logo te ontwerpen.”

Met het geld dat nu binnenkomt op Kickstarter willen zijn ouders samen met de NVA een platform oprichten waarop kinderen met autisme hun talent kunnen laten zien. Een website waarop elk kind of jongere een eigen etalage heeft. ,,Daarop kunnen we bijvoorbeeld ook geluidsfragmenten plaatsen, want er zijn vast ook veel kinderen met autisme die heel mooi muziek kunnen maken.”

Kunstwerken

Een aantal ouders heeft Jantien al foto’s gestuurd van de kunstwerken van hun kinderen. ,,Daar zitten zúlke mooie tekeningen en schilderijen bij. Eén jongen van 13 heeft zelfs al een kunstwerk verkocht voor 25.000 euro. Die jongen schildert al vanaf zijn vierde jaar. Kinderen met autisme hebben zo’n andere kijk op de wereld. Ik wil graag het mooie van autisme laten zien.”

Wil jij bijdragen aan dit platform? Zoek je een uniek cadeau? Ga dan naar Kickstarter. Je kunt nog tot 31 januari doneren.

 

 

 

Sluiten
Word nu lid!