Home Nieuws Bijzondere tekeningen op theebekers
10 december 2019 - Opbrengst bestemd voor platform kinderen met autisme en NVABijzondere tekeningen op theebekers
foto Ron Baltus

Als Quinten (9) tekent, vergeet hij alles om zich heen. Dan heeft hij geen last meer van het geluid. Hij kan zich heel goed concentreren en helemaal opgaan in wat hij doet.

Zijn andere hobby’s zijn wiskunde en natuurkunde. Niet verwonderlijk dus, dat hij graag geometrische patronen tekent. ‘Zijn lijnen worden steeds verfijnder en hij experimenteert met nieuwe technieken, zoals 3D’, vertelt zijn moeder Jantien. Later wil hij uitvinder worden, het liefst op het gebied van alternatieve energiebronnen.

Quintens tekeningen vallen in de smaak bij zijn omgeving, maar hij wil zijn originelen eigenlijk niet kwijt. ‘Dat vind ik zonde, want ik doe heel lang over één tekening’, vertelt hij. Daarom kwamen zijn ouders op het idee om de tekeningen op een porseleinen theemok te laten drukken. Een duurzaam product, voorzien van Quintens handtekening en een theezeefje.

Zo komt de beker er uit te zien, met deksel en theezeef voor onderweg.

Crowdfunding

Om de bekers in productie te kunnen nemen is op Kickstarter een crowdfundingactie gestart. De minimale afname is namelijk duizend bekers, dus er is een bedrag van 8300 euro nodig. Als je dit project steunt, krijg je een tegenprestatie die varieert van een digitaal boekje tot een speciale mok of een ingelijste tekening –afhankelijk van de hoogte van je donatie.

Doel van dit project is om Quinten de positieve kant van zijn autisme te laten ervaren en hem zo te helpen met zijn zelfvertrouwen. Een ander doel is om andere kinderen met autisme te inspireren.

Opbrengsten

De opbrengsten gaan allereerst naar het laten vervaardigen van de bekers. Met geld dat overblijft willen Quintens ouders een platform bouwen waarop kinderen met autisme hun creatieve talent kunnen tonen. Het resterende deel van de opbrengsten gaat naar de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA).

Zoek je een origineel cadeau voor onder de kerstboom? Kijk dan eens op www.quinten-art.com Wil je dit project steunen? Ga dan naar Kickstarter

 

Sluiten
Word nu lid!