Home Nieuws NVA te gast in Radio 1-programma Reporter
3 december 2019 - 'Rijbewijskeuringen voor mensen met autisme pure discriminatie'NVA te gast in Radio 1-programma Reporter

NVA-directeur Karol Henke was zondagavond te gast in het Radio 1-programma Reporter. Samen met hoogleraar autisme Wouter Staal en D66 kamerlid Rutger Schonis. Onderwerp van gesprek was de rijbewijskeuring die mensen met autisme moeten ondergaan. Die verplichting is gebaseerd op een onderzoek dat helemaal niet over autisme gaat.

Eerder al kwam verslaggever Thijs langs bij ons hoofdkantoor in De Bilt. Hij interviewde Vincent van Loenen, één van de vrijwilligers van onze Informatie & Advieslijn. Voor zijn werk reed Vincent duizenden kilometers door heel Europa. Toen hij op latere leeftijd de diagnose autisme kreeg, moest hij ineens naar een psychiater om zijn rijbewijs te kunnen verlengen. De verslaggever stapte bij Vincent in de auto en reed een stukje mee.

Wouter Staal en andere deskundigen die aan het woord komen zijn er stellig over: dit is pure discriminatie! Stoppen met deze onnodige keuringen scheelt mensen met autisme geld en lost de wachtlijsten meteen op. Luister hier de uitzending terug.

 

Sluiten
Word nu lid!