Home Nieuws Cabaret: Fabian Franciscus
30 juli 2019Cabaret: Fabian Franciscus

Cabaretier en NVA-ambassadeur Fabian Franciscus speelt tijdens het NVA AutismeCongres een deel van zijn populaire voorstelling Vlafeest waarmee hij op dit moment volle zalen trekt door heel Nederland. In deze voorstelling – deze zomer ook op Lowlands te zien – schetst hij zijn unieke universum waarin de (vaak hilarische) misverstanden tussen hem en de buitenwereld elkaar in hoog tempo opvolgen.

NVA-ambassadeur

Met zijn shows wil Franciscus zijn publiek vooral héél hard laten lachen. ‘Want lachen betekent acceptatie en door acceptatie kon ik mijn eigen kracht vinden’, aldus Franciscus.

Daarnaast hoopt hij op meer begrip voor autisme. Om dezelfde reden werd Franciscus eerder dit jaar ambassadeur voor de NVA. ‘De berichtgeving rondom ASS (autisme-spectrum stoornis) is vaak redelijk zwaar, terwijl relativering, positiviteit en zeker humor mij juist veel meer acceptatie en sterkte geven. Die kant wil ik meer belichten. De NVA heeft ook uitgesproken meer die kant op te willen, dus is wat dat betreft een goede partner.’ NVA-directeur Karol Henke: ‘Ik ben trots dat wij als NVA Fabian als ambassadeur hebben. Fabian laat ons met een lach en een traan zien hoe autisme werkt.’

Over Fabian Franciscus

Fabian Franciscus (36, McDD en een dwangstoornis) won de eerste prijs tijdens een comedy-wedstrijd in de fameuze The Comedy Store in Londen. Ook won hij het Leeuwarder Cabaret Festival en de Comedy Slam en speelde hij onder meer in de grotere comedy clubs van New York, Berlijn, Stockholm en Londen. Op dit moment reist hij met zijn populaire voorstelling Vlafeest langs theaters in heel Nederland.

Sluiten
Word nu lid!