Home Nieuws Diploma voor álle vso-leerlingen
8 juli 2019Diploma voor álle vso-leerlingen

Ook alle leerlingen uit het voortgezet speciaal onderwijs krijgen een diploma. Dit staat in een brief die minister Slob van Onderwijs vandaag naar de Tweede Kamer stuurt. Eerder werd al bekend dat leerlingen uit het Praktijkonderwijs een diploma zullen ontvangen.

Volgens minister Slob verdienen ook alle leerllingen uit het voortgezet speciaal onderwijs (vso) een officieel diploma. Op dit moment ontvangen vso-leerlingen met de profielen dagbesteding en arbeidsmarkt alleen een getuigschrift. ‘Ook voor die leerlingen in het vso ben ik voornemens om een schooldiploma in te voeren’, aldus Slob in de Kamerbrief van vandaag.

Portfolio

In december 2018 kondigde Slob al een wetswijziging aan waarmee het diploma voor het Praktijkonderwijs formeel wordt vastgelegd. Aan dit diploma zal een persoonlijk portfolio worden gekoppeld. Hierin staan alle door de leerling behaalde resultaten. De eisen voor een diploma mogen per school verschillen; er komt hiervoor dus geen landelijke norm.

Vooruitlopend op de wetswijziging worden er dit jaar al op verschillende Praktijk-scholen diploma’s uitgereikt.

Door onze redactie.

Sluiten
Word nu lid!