Home Nieuws Op zoek naar werk? Doe mee aan onderzoek!
21 juni 2019 - WerkWeb-Autisme helpt je verderOp zoek naar werk? Doe mee aan onderzoek!

Met meer zelfkennis vind je makkelijker werk dat bij je past. Werkwebautisme.nl is de plek om je persoonlijk ontwikkelingsprofiel (POP) te maken. Dat geeft je inzicht in je sterke en verbeterpunten en welke steun je nodig hebt. Je kunt een CV downloaden én een rapportage die laat zien welk werk bij je past. Dit POP is toegespitst op de fase waarin je zit (studeren, werk zoeken, werk houden of geen werk/studie). Bij WerkWeb- Autisme (WW-A) vind je bovendien heel veel informatie en tips over autisme en werk.

Die informatie is gebaseerd op de nieuwste wetenschappelijke inzichten. Werkwebautisme.nl is opgezet door onderzoekers van de universiteit Groningen en de Hogeschool Rotterdam.

Onderzoek naar arbeidsgereedheid

Het Kenniscentrum Zorginnovatie van Hogeschool Rotterdam en de afdeling Toegepast Gezondheidsonderzoek van UMC Groningen onderzoeken namelijk hoe het gesteld is met de arbeidsgereedheid van mensen met autisme. Zij willen mensen met autisme op twee momenten vragen of zij klaar zijn voor de arbeidsmarkt, nog zonder dat zij gebruik hebben gemaakt van WerkWeb-Autisme.

En? Heeft het geholpen?

Later kan dan bij mensen die wél gebruik hebben gemaakt van WW-A vastgesteld worden of dit gebruik een bijdrage levert aan het verbeteren van je arbeidsgereedheid. Arbeidsgereedheid betekent in hoeverre je voorbereid denkt te zijn om betaald werk te vinden of uit te voeren.

Aanmelden

Voor dit vooronderzoek vragen de onderzoekers je hulp. Heb je autisme? Meld je dan aan om de vragenlijsten in te vullen. Als je een account aanmaakt, ontvang je vanzelf een mail met de vraag of je mee wilt doen. Met jouw antwoorden help je mee om de begeleiding van mensen met autisme te verbeteren. WerkWeb-Autisme helpt je verder!

Kijk hier voor meer informatie over dit onderzoek .

Heel hartelijk bedankt namens de onderzoekers!

Sluiten
Word nu lid!