Home Nieuws Landelijke Actieweek Thuiszitters
6 juni 2019 - Teken onze petitie!Landelijke Actieweek Thuiszitters

Deze week is de Landelijke Actieweek Thuiszitters. Want ondanks dat het passend onderwijs in 2014 is ingevoerd om het aantal thuiszitters terug te brengen, stijgt hun aantal alleen maar. Vorig schooljaar kwamen er 267 leerlingen extra thuis te zitten. In het hele schooljaar 2017-2018 zaten er in totaal 4479 jongeren langer dan drie maanden thuis. Dat waren er in 2016-2017 nog 4212. Geschat wordt dat eenderde van de thuiszitters autisme heeft. 

We hebben wat cijfers op een rijtje gezet. En die liegen er niet om!

Daarom moet er een onafhankelijk vangnet komen waar inhoudelijke specialisten opnieuw kunnen bepalen welk maatwerk zo’n kind nodig heeft voor zijn ontwikkeling. Dit vangnet moet direct toegankelijk zijn voor het kind, de ouders, leerkrachten en de zorg.

Een onafhankelijke specialist, met gedragskennis en extra beslissingsbevoegdheden moet hier in samenwerking met het kind, de ouders, onderwijs en zorg beslissen welk maatwerk nodig is.

Vind jij dit ook? Teken dan onze petitie! De NVA en oudervereniging Balans overhandigen deze voorafgaand aan het Kamerdebat over passend onderwijs op 26 juni.

Sluiten
Word nu lid!