Home Nieuws NVA en Brunel Foundation openen Amsterdamse beurs
2 april 2019 - Thema Autismeweek 2019NVA en Brunel Foundation openen Amsterdamse beurs

Brunel opende vandaag namens de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) de aandelenbeurs (Euronext) op Wereld Autisme Dag. De gongslag werd verzorgd door Femke Dijkstra, een van de oprichtsters van de Brunel foundation.

Autismeweek 2019: Autisme Werkt!

Wereld Autisme Dag valt in de NVA Autismeweek, met dit jaar als thema “Autisme Werkt”. De NVA wil met haar activiteiten werknemers met autisme en werkgevers dichter bij elkaar brengen. Meer dan 55 procent van de mensen met autisme heeft geen baan, terwijl ze een waardevolle toevoeging kunnen zijn op de werkvloer. De NVA vindt dat onverenigbaar met de krappe arbeidsmarkt, waar op dit moment vele tienduizenden onvervulde vacatures zijn.

Brunel is een wereldwijd opererende, zakelijk dienstverlener, gespecialiseerd in projectmanagement, detachering en consultancy in de vakgebieden Engineering, IT, Finance, Legal en Marketing & Communicatie. Als arbeidsmarktbemiddelaar draagt Brunel initiatieven als de Autismeweek een warm hart toe. De Brunel foundation schenkt hier onder andere aandacht aan door het opzetten van het project ‘Aut in the Brunel Office’. Daarmee bieden de NVA en de Brunel foundation een laagdrempelige activiteit aan om mensen met autisme kennis te laten maken met Brunel.

WerkWeb-Autisme

De NVA en Brunel werken ook samen in het project WerkWeb-Autisme , dat op Wereld Autisme Dag wordt gelanceerd. Deze online tool ondersteunt mensen met autisme bij het vinden van passend werk.

De Autismeweek duurt nog tot en met 6 april. Tijdens de Autismeweek vraagt de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) extra aandacht voor de naar schatting 200.000 mensen met autisme in ons land. Kijk voor meer informatie op www.autisme.nl en www.autismeweek.nl.

Bekijk hieronder hoe Femke Dijkstra de gong luidt:

Sluiten
Word nu lid!