Home Nieuws Chris Verlaan wint ‘Cameretten’ met voorstelling over autisme
26 november 2018 - Publieksprijs en de grote prijsChris Verlaan wint ‘Cameretten’ met voorstelling over autisme

Chris Verlaan (34) werd afgelopen zaterdag tweevoudig winnaar van het Cameretten-festival in Rotterdam met zijn voorstelling over autisme Man in de maak.

Verlaan won de publieksprijs én de grote prijs van de jury van het Cameretten-festival 2018.‘De jury vindt het knap hoe hij zijn autisme heeft verwerkt in Man in de Maak. Zijn voorstelling heeft een grote grapdichtheid en hij wisselt mooi af tussen verhaal en liedjes. Er zitten in het programma veel slimme vondsten en woordgrapjes’, aldus de jury afgelopen zaterdag in het Nieuwe Luxor-theater in Rotterdam. Verlaan werd door de jury onder andere vergeleken met cabaretier Hans Dorrestijn.

Onderdeel van Verlaans voorstelling is het ‘wervingslied voor autisten’ waarin hij stelt dat mensen met autisme de wereld beter kunnen maken. ‘Word autist, word autist / het is beter dan verkrachter of zelfmoordterrorist.’

Behalve cabaretier is Verlaan ook singer-songwriter; hij maakte de albums Schuchter uit Schagen en Weltschmerz in Wilnis. In het dagelijksleven werkt Verlaan als data-analist bij de GGD in Flevoland.

Cabaratiers die doorbraken dankzij het Camerettenfestival zijn onder andere Theo Maassen, Brigitte Kaandorp, Hans Teeuwen en Jandino Asporaat.

Door onze redactie

Dit artikel is geplaatst op 26 november 2018

Sluiten
Word nu lid!