Home Nieuws Prikkelarm naar het Scheepvaartmuseum
20 november 2018 - Elke drie maanden prikkelarm museumbezoekPrikkelarm naar het Scheepvaartmuseum

Het Scheepvaartmuseum in Amsterdam organiseert vanaf nu elke drie maanden een prikkelarm museumbezoek voor kinderen met autisme van 6 tot en met 13 jaar.

In april dit jaar organiseerde het Scheep-vaartmuseum al een succesvolle pilot met een prikkelarm bezoek voor kinderen met autisme. Vanaf nu zal het museum elke drie maanden een ‘prikkelvrij programma’ aanbieden voor kinderen met autisme van 6 tot en met 13 jaar.

Na aanmelding ontvangen kinderen en hun ouders een document waarmee zij zich thuis op het bezoek kunnen voorbereiden. Ook is er een prikkelplattegrond waarop staat welke plekken van het museum prikkelrijk zijn en welke juist niet. In het museum is ook een ‘chill-out’ ruimte aanwezig voor kinderen die behoefte hebben aan rust.

Per keer kunnen in totaal vijftien kinderen deelnemen. De eerste bijeenkomst vindt plaats op zaterdag 24 november 2018; hiervoor zijn geen kaartjes meer verkrijgbaar. Voor de bijeenkomst van zaterdag 26 januari 2019 zijn nog wel toegangskaartjes te koop.

Door onze redactie.

Dit artikel is gepubliceerd op 20 november 2018

 

Meer informatie: https://www.hetscheepvaartmuseum.nl/doen/families-en-kinderen/autismevriendelijk

Meer lezen: 
Nederlandse musea ontdekken ‘prikkelgevoelige’ bezoeker

 

Sluiten
Word nu lid!