Home Nieuws Joey (11) haalt ruim duizend euro op voor het AutismeFonds!
26 juli 2018Joey (11) haalt ruim duizend euro op voor het AutismeFonds!

Joey (11 jaar, pdd-nos) uit Haarlem heeft ruim duizend euro opgehaald voor het AutismeFonds door mee te lopen met de Nijmeegse Vierdaagse. ‘Mijn grootste wens is dat meer mensen begrijpen wat autisme is’.

  Joey Vierdaagse Sponsorloop 2018

Joey liep van 17 juli tot en met 20 juli mee met de Vierdaagse in het zogeheten #V-team dat bestaat uit honderd jongeren. Hij deed dit om geld op te halen voor het AutismeFonds. In totaal heeft Joey 1070 euro opgehaald bij verschillende sponsors. ‘Hij heeft de vierdaagse helemaal uitgelopen’, aldus zijn moeder Francis. ‘Hij had het heel zwaar maar zette door op karakter’.

‘Mijn grootste wens is dat meer mensen begrijpen wat autisme is’, zegt Joey. ‘Als ik mij door mijn autisme anders gedraag dan anderen dan is daar niet altijd begrip voor. Als ik heel druk ben, dan vinden mensen mij bijvoorbeeld vervelend of zeggen ze dat ik niet luister. Dit komt vaak voor op feestjes. Daar zijn heel veel prikkels die ik niet kan verwerken. Ik vind het heel fijn als mensen dan niet oordelen maar gewoon even vragen wat er aan de hand is.’

Joey ontving tijdens de Vierdaagse veel steun van anderen. ‘Dit heeft hem geholpen om door te zetten’, zegt zijn moeder Francis. ‘Zeker toen militairen en politie-agenten tegen hem zeiden wat voor kanjer hij was. Wij zijn vreselijk trots op hem.’ 

Ook het AutismeFonds van de Nederlandse Vereniging voor Autisme is trots op Joey! Heel veel dank Joey! Dank ook aan iedereen die Joey heeft gesponsord. 

Door onze redactie

Dit bericht is gepubliceerd op 26 juli 2018

Sluiten
Word nu lid!