Home Nieuws 16-20 april: Week van het jonge kind
16 april 201816-20 april: Week van het jonge kind

Van 16 tot 20 april is het de Week van het Jonge kind. Thema is ‘Gezond opvoeden. Waar leg jij de grens?’ Gezonde mensen hebben over het algemeen een betere kwaliteit van leven. Aandacht voor gezond en emotioneel veilig opgroeien op jonge leeftijd maakt de kans op een gelukkig en succesvol leven groter; als kind én als volwassene. Dit geldt zeker ook voor kinderen met autisme.

Maar hoe weet je dat een kind autisme heeft? Helaas is het vaak nog lastig om op jonge leeftijd een diagnose te stellen, terwijl er wellicht wel signalen zijn dat een kind zich anders ontwikkelt, en ouders zich daar zorgen over maken. 

Autisme Jonge Kind

20180219 RGB Autismejongekind Logokleurenenpayoff      

Autisme Jonge Kind is een Landelijk Expertisenetwerk waarin ouders en professionals samen werken aan betere vroegsignalering en tijdige hulp. Autisme Jonge Kind heeft als missie om kinderen met een verhoogd risico op ASS voor de leeftijd van 36 maanden te signaleren en zorg op maat te bieden aan kind en ouders zodat de ontwikkeling zo positief mogelijk wordt beïnvloed.

Voor meer informatie kijk op: www.autisme.nl/jonge-kinderen/autismejongekind Week vh Jonge Kind 2018 Logo

Sluiten
Word nu lid!