Home Nieuws NVA veel in het nieuws naar aanleiding van de Autismeweek
3 april 2018NVA veel in het nieuws naar aanleiding van de Autismeweek

De media besteden deze week veel aandacht aan de NVA Autismeweek 2018, die zaterdag begonnen is en duurt t/m zaterdag 7 april.

 

Autismeweek 2018 PosterRadio

Op donderdag 29 maart was de NVA te horen op NPO 5 in het EO-programma Open Huis. NVA-woordvoerder Joli Luijckx sprak over de Autismeweek en thema’s zoals vroegherkenning en ‘autisme en werk’. Luister het programma hier terug (het item over autisme begint na 39.00 minuten).

Vrijdag 30 maart om 18.00 uur was Miranda van Velden, secretaris van NVA Regio Zuid-Holland, te gast bij Radio West in het programma Studio Haagsche Bluf. Luister het programma hier terug (het item over autisme begint na 11.15 minuut).

Vrijdag 30 maart besteedde het bekende programma Met Het Oog Op Morgen (NPO1, 23.00 uur) aandacht aan het onderwerp ‘Partner zijn van iemand met autisme’. Naast psychiater Inge Grootscholten waren de partners Jolanda en Peter te gast (beiden actief binnen de NVA). Luister dit deel van het programma hier terug

Het onderdeel De Bus in radioprogramma Nieuws en Co (Radio 1, 16.00 uur) ging maandag 2 april over autisme bij het jonge kind. Te gast waren Iris Beerends (moeder van een kind met autisme), Iris Oosterling (deskundige van Autisme Jonge Kind) en NVA-woordvoerder Joli Luijckx. Luister het programma hier terug (De Bus start na ca. 7 minuten en ca. 41 minuten)

 

TV

Donderdag 29 maart toonde het ochtendbulletin van RTL Z Nieuws de gong-ceremonie op Euronext, de aandelenbeurs in Amsterdam. De ceremonie stond deze dag in het teken van de opening van de Autismeweek. Kijk het bulletin hier terug (direct aan het begin is te zien hoe Brigitte van Blijswijk de beurs opent in het bijzijn van een NVA-delegatie)

Dinsdag 3 april had UNieuws van RTV Utrecht een item over een kabinetsvoorstel waar o.a. mensen met autisme de dupe van dreigen te worden: een voorstel waarin geregeld wordt dat bedrijven mensen met een handicap onder het minimumloon mogen betalen. Naast de 22-jarige Joost van Selm, die autisme heeft en actie voert tegen het plan, komt Joli Luijckx van de NVA aan het woord.

Kijk dit gedeelte van de nieuwsuitzending hier terug

Dinsdag 3 april bij Omroep Brabant: interview met een vlogger met autisme en achtergrondinformatie vanuit het Nederlands Autisme Register. Het item is dinsdagavond (na 18.30) een aantal keren te zien.

Claudine Dietz en Iris Beerends waren donderdag 5 april te gast in het tv-programma 5 Uur Live (RTL4, 17.00 uur). Het item ging met name over vroegherkenning van autisme. U kunt het hier terugkijken

 

Dag- en weekbladen, internet

Wouter Staal en Bernadette Wijnker schreven een blog voor ZonMw over onderzoek naar autisme en de Autismeweek. De blog staat op de website van ZonMw.  Bekijk de blog hierVerder opent het aprilnummer van ZonMw’s nieuwsbrief met een verwijzing naar de blog en de Autismeweek.

Aan het einde van de Autismeweek plaatste NRC Handelsblad een opiniestuk van Martine Muller, interim manager van de NVA: Val autistisch ICT-talent niet lastig met brainstormsessie. U kunt dit artikel hier lezen

Artikelen over de uitreiking van de AutismeVriendelijkheidsPrijs (7 april) verschenen in de Nationale Zorggids en het Haagse Dagblad 070.

Sluiten
Word nu lid!