Home Nieuws Inschrijving voor local community conference in Amsterdam is geopend
5 maart 2018Inschrijving voor local community conference in Amsterdam is geopend

De inschrijving voor de zogeheten local community conference voor de Nederlandse autisme-gemeenschap is geopend. Dit ‘mini-congres’ in verband met de INSAR zal op 9 mei 2018 plaatsvinden in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam. 

INSAR-logo 2018De local community conference vindt plaats één dag voordat het grootste autisme-congres ter wereld, INSAR, begint in Rotterdam. Tijdens de bijeenkomst in het Amsterdamse Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) zullen de belangrijkste nieuwe inzichten op het gebied van autisme op een toegankelijke manier worden gedeeld met de Nederlandse autisme-gemeenschap. Het thema is autisme bij volwassenen.

De bekende Britse autisme-specialist Simon Baron-Cohen zal een lezing geven over autisme bij (jong-)volwassenen. De eveneens Britse autisme-specialist Francesca Happé zal spreken over de belangrijkste nieuwe inzichten op het gebied van autisme en ouderdom.

De overige sprekers zijn: Will Mandy over (onder andere) de rol van camouflage bij autisme, David Mason over het autisme-vriendelijk meten van kwaliteit van leven, Lisa Croen over medische problemen bij volwassenen met autisme en Christina Nicolaidis over de toegankelijkheid van huisartsenzorg voor mensen met autisme. Gespreksleiders zijn de Nederlandse ervaringsdeskundigen Martijn Dekker en Amélie Picard. 

Na afloop van de lezingen zullen er workshops plaatsvinden voor professionals die voor en met mensen met autisme werken, bijvoorbeeld in de zorg. De onderwerpen van de workshops zijn: vrouwen met autisme, werk en autisme, ouderen met autisme en intieme relaties en autisme. Alle workshops worden gegeven door een professional en een ervaringsdeskundige.

De community conference zal zoveel mogelijk zijn afgestemd op mensen met autisme – onder andere door de aanwezigheid van een stilte-ruimte. Ook zullen  bezoekers met autisme door middel van een kleurensysteem kunnen aangeven wat hun wensen zijn op het gebied van contact met andere bezoekers.  

Voorzitter van de bijeenkomst is de Nederlandse autisme-specialist Hilde Geurts, gespecialiseerd in onderzoek naar autisme en ouderdom. 

De local community conference in Amsterdam kost 25 euro voor mensen met autisme en naasten en 99 euro voor alle andere belangstellenden. Het programma is volledig Engelstalig; vragen kunnen in het Nederlands worden gesteld.

Aangelijnde hulphonden en rolstoelen zijn welkom, wel graag even aangeven op het aanmeldformulier.

Aanmelden 

Aanmelden kan hier

Sluiten
Word nu lid!