Home Nieuws Swanet Woldhuis vertrekt als directeur van de NVA
28 februari 2018Swanet Woldhuis vertrekt als directeur van de NVA

Swanet Woldhuis vertrekt per 1 april 2018 als directeur van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA) en Balans. Woldhuis was ruim vier jaar directeur van beide verenigingen die in deze periode steeds nauwer gingen samenwerken. 

  Swanet Woldhuis feb18  

Swanet Woldhuis(foto: Joris den Blaauwen)

Swanet Woldhuis werd in 2013 eerst directeur van oudervereniging Balans en later dat jaar ook van de Nederlandse Vereniging voor Autisme (NVA). Onder haar leiding gingen beide verenigingen steeds nauwer samenwerken, uiteindelijk hadden zij één landelijk bestuur. 

Eind 2017 besloot dit bestuur na een evaluatie dat de samenwerking tussen beide verenigingen opnieuw onder de loep zal moeten worden genomen. Later dit jaar zullen voorstellen tot wijzigingen worden voorgelegd aan de leden van beide verenigingen. 

In goed overleg zijn Woldhuis en het bestuur onlangs tot de conclusie gekomen dat dit een goed moment is om afscheid te nemen van elkaar. Woldhuis krijgt hierdoor na vier jaar de mogelijkheid om een nieuwe stap in haar carrière te zetten, terwijl de NVA en Balans nieuwe paden in kunnen slaan die passen bij de toekomstige strategie van beide verenigingen. Het bestuur dankt Woldhuis voor haar enorme inzet en enthousiasme in de afgelopen vier jaar. 

Woldhuis, opgeleid als psychotherapeut en bestuurs-kundige, zal het bestuur van de NVA en Balans tot 1 april dit jaar adviseren. Sinds 1 februari neemt Martine Muller voorlopig haar taken over als directeur. Muller was als interim-manager al enkele maanden bij beide verenigingen betrokken. 

Woldhuis wordt per 1 april clusterhoofd Richtlijnen & Wetenschap bij het Nederlands Huisartsen Genootschap. Daarnaast is zij vice-voorzitter van de Raad van Toezicht van GGZ Eindhoven.

Dit artikel is gepubliceerd op 28 februari 2018

Sluiten
Word nu lid!