Home Nieuws Mini-congres voor Nederlandse autisme-gemeenschap in Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam
13 februari 2018Mini-congres voor Nederlandse autisme-gemeenschap in Koninklijk Instituut voor de Tropen in Amsterdam

De speciale INSAR-bijeenkomst voor de Nederlandse autisme-gemeenschap – de zogeheten local community conference – zal op 9 mei 2018 plaatsvinden in het Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) in Amsterdam. Sprekers zijn onder andere Simon Baron-Cohen en Francesca Happé.

INSAR-logo 2018De local community conference – een soort mini-congres – in Amsterdam vindt plaats één dag voordat het grootste autisme-congres ter wereld INSAR begint in Rotterdam. Tijdens de bijeenkomst in het Amsterdamse Koninklijk Instituut voor de Tropen (KIT) zullen de belangrijkste nieuwe inzichten op het gebied van autisme op een toegankelijke manier worden gedeeld met de Nederlandse autisme-gemeenschap. Het thema is autisme bij volwassenen. 

De bekende Britse autisme-specialist Simon Baron-Cohen zal een lezing geven over autisme bij jongvolwassenen en mensen van middelbare leeftijd. De eveneens Britse specialist Francesca Happé zal spreken over de belangrijkste nieuwe inzichten op het gebied van autisme en ouderdom. Overige sprekers zijn (onder voorbehoud) de wetenschappers Will Mandy, David Mason, Lisa Croen en Christina Nicolaidis. Gespreksleiders zijn de Nederlandse ervaringsdeskundigen Martijn Dekker en Amélie Picard. 

De local community conference in Amsterdam kost 25 euro voor mensen met autisme en naasten en 99 euro voor alle andere belangstellenden. Het programma is volledig Engelstalig; vragen kunnen in het Nederlands worden gesteld. Aanmelden kan binnenkort. Houd hiervoor de website www.dutcharc.nl in de gaten.

Lees hier de flyer van de organisatie voor meer informatie.

button test 2

Sluiten
Word nu lid!