Home Nieuws Oproep tot meer autismevriendelijke woningen
6 februari 2018Oproep tot meer autismevriendelijke woningen

Volwassenen met autisme uit de regio Arnhem roepen in een open brief woningcorporaties, gemeenten en landelijke politici op om iets te doen aan het grote gebrek aan ‘autismevriendelijke’ woningen. 

De volwassenen met autisme uit Arnhem en omstreken richtten in 2015 KlasseWonen op met als doel autismevriendelijke woningen te realiseren. Tot nu toe ondervindt deze organisatie, waarbij zich meer dan honderd mensen hebben aangesloten, hierbij echter veel problemen. ‘Veel volwassenen met autisme hebben een laag inkomen en zijn aangewezen op sociale woningbouw’, aldus de open brief van KlasseWonen aan woningcorporaties, gemeenten en landelijke politici. ‘Juist in deze sector zijn woningen vaak gehorig en daarom ziekmakend voor onze doelgroep.’ 

De gevolgen van het gebrek aan geschikte woningen zijn groot, aldus de brief. Zo wonen veel volwassenen met autisme nog bij hun ouders of verblijven zij noodgedwongen in zorginstellingen terwijl zij helemaal geen zorg nodig hebben. 

Volgens KlasseWonen zijn veel gemeenten niet bereid om in gesprek te gaan over de problemen van mensen met autisme op het gebied van huisvesting. ‘Het is aan de landelijke politiek om hierop actie te ondernemen’, aldus de brief.

Omroep Gelderland maakte een korte film over KlasseWonen naar aanleiding van de open brief.

Dit artikel is gepubliceerd op 6 februari 2018

button test 2

Sluiten
Word nu lid!