Home Nieuws Autismecongres INSAR organiseert bijeenkomst voor Nederlandse autisme-gemeenschap
24 januari 2018Autismecongres INSAR organiseert bijeenkomst voor Nederlandse autisme-gemeenschap

Op 9 mei 2018 zal in Amsterdam een zogeheten local community conference worden gehouden voor de Nederlandse autisme-gemeenschap, met lezingen van vooraanstaande autisme-experts als Simon Baron-Cohen en Francesca Happé. Het thema is ‘autisme bij volwassenen’.

De bijeenkomst vindt plaats aan de vooravond van het allergrootste autismecongres ter wereld, de INSAR, dat dit jaar in Nederland wordt gehouden.

Tijdens dit congres, van 10 tot en met 12 mei in De Doelen in Rotterdam, zullen naar schatting 1800 wetenschappers uit de hele wereld ongeveer 80 lezingen over autisme bijwonen.

’Het is echt een bijeenkomst voor en door wetenschappers’, zegt Hilde Geurts, in autisme gespecialiseerde hoogleraar en vice-president van INSAR 2018. ‘Voor algemeen belangstellenden is het minder geschikt, onder andere doordat er veel vakjargon wordt gebruikt. Zelfs voor autisme-experts is het soms moeilijk te volgen als het niet hun eigen deelgebied betreft. Om die reden wordt er daarnaast een local community conference georganiseerd.’

INSAR vindt normaal gesproken plaats in de Verenigde Staten. Slechts één keer in de vijf jaar maakt het congres een uitstapje naar een gastland – voor het eerst is dit Nederland. Simon Baron-Cohen is dit jaar de ‘president’ van het congres. Hoogleraar Jan Buitelaar is medeverantwoordelijk voor het wetenschappelijke programma dat binnenkort bekend zal worden gemaakt.

De inschrijving voor de local community conference zal naar verwachting eind februari worden geopend. De prijs voor mensen met autisme en hun naasten zal liggen tussen de 25 en 50 euro. Meer informatie volgt. 

Door onze redacteur Julie Wevers

button test 2

Sluiten
Word nu lid!