Home Nieuws Smeren voor autisme
14 september 2017Smeren voor autisme

Kiehls gezichtscremeHet Amerikaanse cosmeticamerk Kiehl’s brengt tijdelijk een speciale gezichtscrème op de markt waarmee de aandacht wordt gevestigd op de behoefte van mensen met autisme aan goede diagnostiek en gespecialiseerde voorzieningen. 

De zogeheten Ultra Facial Cream Limited Edition werd op 14 september 2017 ook in Nederland gelanceerd, in samenwerking met de Nederlandse Vereniging voor Autisme.

Tijdens de presentatie in Amsterdam legde NVA-directeur Swanet Woldhuis uit waarom aandacht voor autisme zo belangrijk is: ‘Omdat autisme onzichtbaar is, net als deze nieuwe crème. En dat maakt deze aandoening soms zo verwarrend en ingewikkeld. Laten wij samen met onder andere wetenschappers en mensen uit het onderwijs Nederland autismevriendelijker maken.’ 

Drie ervaringsdeskundigen – Gijs Horvers, Jasper Wagteveld en Jellienke Winters – vertelden over hun persoonlijke ervaringen met autisme. Ook te gast was Aaltje van Zweden, oprichter van Stichting Papageno die gezinnen met kinderen met autisme ondersteunt. Van Zweden vertelde onder andere over het belang van vroegdiagnostiek bij kinderen met autisme en over haar nieuwe boek Om wie je bent dat op 28 september 2017 zal verschijnen bij uitgeverij Ambo Anthos. Het boek gaat over Van Zwedens moeilijke jeugd met een alcoholische vader en over haar inmiddels 27-jarige zoon Benjamin die autisme heeft en een verstandelijke beperking.

In de Verenigde Staten werkt Kiehl’s nauw samen met de organisatie Autism Speaks; tweehonderdduizend euro van de opbrengst van de crème gaat naar deze organisatie.  In de Benelux doet Kiehl’s een donatie aan het Autisme Fonds. 

De crème is in Nederland tijdelijk te krijgen bij de twee Kiehl’s-vestigingen in Amsterdam en bij de Bijenkorf in Amsterdam, Eindhoven, Den Haag en Utrecht.

Kiehls sep17 m Swanet

Swanet Woldhuis: ‘Aandacht voor autisme is belangrijk omdat autisme onzichtbaar is’ (foto: Gerald de Beuger)

Kiehls sep17 m Aaltje v Zweden

Aaltje van Zweden (links op de foto) vertelde onder andere over haar nieuwe boek (foto: Gerald de Beuger)

Kiehls sep17 m Jasper Wagteveld

Presentatrice Laurien Verstraten met ervaringsdeskundige en NVA-ambassadeur Jasper Wagteveld(foto: Gerald de Beuger)

Kiehls sep17 m Jellienke Winters

Laurien Verstraten met (links op de foto) Jellienke Winters, ervaringsdeskundige en autisme-coach(foto: Gerald de Beuger)

Sluiten
Word nu lid!