Home Nieuws Steun Elaina (12) bij haar sponsorloop voor het AutismeFonds!
28 juni 2017Steun Elaina (12) bij haar sponsorloop voor het AutismeFonds!

Elaina-Testroet jun17

Elaina (12) is dol op sporten, vooral op dansen en hardlopen. Van 18 tot en met 21 juli 2017 doet zij mee aan de sponsorloop van de Nijmeegse Vierdaagse om geld op te halen voor het AutismeFonds.

‘Ik hoop dat mensen beter gaan begrijpen wat autisme is’, zegt Elaina die zelf klassiek autisme heeft. ’Het probleem is dat je het aan de buitenkant niet kan zien, ook bij mij niet. Ik ben in mijn leven heel vaak niet begrepen.’

Elaina begon op 4-jarige leeftijd met klassiek ballet en later ook met judo. Heel vaak liep zij vast op sportclubs doordat zij veel moeite heeft om contact te leggen met leeftijdsgenoten. Sinds kort heeft zij het dansen weer opgepakt, voor de zoveelste keer. Zij zit nu bij oudere kinderen in de groep en voelt zich voor het eerst prettig en geaccepteerd. Ook doet Elaina aan hardlopen; zij zit op een club voor volwassenen omdat het hardlopen met leeftijdsgenoten niet goed verloopt.

’Elaina wil dat er meer voorzieningen komen voor  kinderen zoals zij’, zegt haar moeder. ‘Zij past niet goed in reguliere clubjes, maar ook niet in speciale G-teams. Hetzelfde geldt voor scholen. Op haar speciale basisschool vond zij niet de rust die zij nodig had, en op een reguliere school werd zij niet begrepen. Op dit moment heeft zij gelukkig wel haar plek gevonden op een school voor voortgezet speciaal onderwijs.’

Elaina gaat 30 kilometer lopen, samen met haar vader. Zij maakt onderdeel uit van het zogeheten V-team (‘ambassadeurs voor Vriendschap, Vrede en Veiligheid’) dat bestaat uit 101 jongeren van ongeveer 12 jaar oud.  

Wilt u de actie van Elaina steunen? Ga dan naar devierdaagsesponsorloop.nl