Home Nieuws Petitie tegen dure dexamfetamine: teken hem nog snel!
30 mei 2016Petitie tegen dure dexamfetamine: teken hem nog snel!

Op 1 juni bieden Impuls & Woortblind en actiegroep Dure D€x ruim 26.000 handtekeningen aan tegen het exit van gewone dexamfetamine van 5 mg nu er een identiek merkmiddel op de markt is. Daar gaan dus 26.000 mensen achter schuil, die allemaal hun leven op orde hadden dankzij voor hen de juiste én betaalbare medicatie voor ADHD. En dat moet zo blijven!

Heeft u de petitie nog niet getekend? Teken dan u nog snel. Stuur de petitie ook door naar uw vrienden, familie en kennissen. Vertel iedereen over de campagne zodat we met 40.000 stemmen naar Den Haag kunnen gaan. Als iedereen nog 1 iemand zo ver weet te krijgen om te tekenen zijn we er! Kijk op http://www.dexamfetamine.nl/

Debat op 1 juni 

De SP heeft een overleg aangevraagd met minister Schippers. De minister wordt gevraagd om uitleg te geven waarom ze opeens de motie van de SP over toestaan van de doorgeleverde bereiding van dexamfetamine weer introk. Het kan niet zo zijn dat de huidige regelgeving rond registratie van nieuwe medicijnen en die op het gebied van doorgeleverde bereidingen zo uitpakt dat straks 30.000 mensen (=geschatte aantal dex-gebruikers) en hun omgeving in acute nood komen. En de farmaceut aan het langste eind trekt.

Dit Spoed Algemeen Overleg, aangevraagd door de SP zal plaatsvinden van 14:00 tot 15:30.

Dit is live te volgen op: https://www.tweedekamer.nl/vergaderingen/livedebat/groen-van-prinstererzaal 

Gesprek met Tweede Kamer-leden over ADHD-dossier

Op 1 juni vindt er ’s ochtends eerst een gesprek plaats waarin Impuls & Woortblind het Dossier ADHD bespreekt met de vaste Kamercommissie. Voorafgaand aan dit gesprek wordt de petitie aangeboden.

Het gesprek van 1 juni 11:30 – 12:30  is live te volgen op https://www.tweedekamer.nl/vergaderingen/livedebat/suze-groenewegzaal 

Kom ook naar Den Haag op 1 juni!

Impuls & Woortblind en de Actiegroep Dure Dex roepen iedereen op om ook op 1 juni naar Den Haag te komen. Meld je aan op: http://www.dexamfetamine.nl/event/1-juni/

Lees hier het bericht op de website van Impuls & Woortblind

Lees hier het artikel van de actiegroep Dure Dex in samenwerking met Zorgwijzer op de website van Zorgwijzer “30.000 mensen gedupeerd door marktwerking in de zorg”

 

Sluiten
Word nu lid!