Home Nieuws Circus CliniClowns: een bijzonder uitje voor zieke en gehandicapte kinderen
19 april 2016Circus CliniClowns: een bijzonder uitje voor zieke en gehandicapte kinderen

Vanaf 6 mei 2016 trekken de clowns van Circus CliniClowns weer door het heleland om zieke en verstandelijk- of meervoudig gehandicapte kinderen een lach, ontspanning en plezier te brengen. De voorstelling is afgestemd op de belevingswereld van kinderen in de leeftijd tot en met 18 jaar en wordt gespeeld in de regio’s Amsterdam, Rotterdam, Deventer, Utrecht, Drachten en Eindhoven.  

Circus CliniClowns gaat over een clownsfamilie die woont in het clownsdorp Verbaast. Ze runnen samen een klein circus; doen acts, presenteren en ondernemen alles wat hoort bij het circusleven. De clowns nemen de kinderen mee in alles wat er komt kijken bij het organiseren van een circus en zetten een geweldige interactieve voorstelling neer waarbij alle zintuigen worden aangesproken.  

CliniClowns wil met de voorstelling een moment van welkome afleiding en plezier bieden voor (chronisch) zieke kinderen en kinderen met een handicap (indicatie verstandelijke leeftijd: ongeveer 8 jaar). Iedereen kan zo binnen zijn of haar mogelijkheden genieten van een dagje uit. Het tentencomplex van Circus CliniClowns heeft aangepaste voorzieningen en noodzakelijke faciliteiten zoals hoog-laagbedden en tilliften. Dit maakt een bezoek aan de voorstelling tot een uniek en onbezorgd uitje waarbij kinderen het stralende middelpunt zijn. De voorstelling is te bezoeken met het hele gezin, maar ook met de instelling. 

Er zijn nog een paar plekken vrij in amsterdam waar we vanaf 6 mei spelen! 

Meld je gratis aan via www.cliniclowns.nl/circus

Praktische informatie: 

Circus CliniClowns is een voorstelling die ontwikkeld is voor gezinnen met zieke en verstandelijk of meervoudig gehandicapte kinderen, in de biologische leeftijd t/m 18 jaar. Het circus is geschikt voor kinderen die enige vorm van prikkels kunnen verdragen en in een groep kunnen zijn. We hebben twee typen voorstellingen waarvoor je je kunt aanmelden: hoger en lager niveau.

Hoger niveau

Het kind is in staat om deel te nemen aan een groepsactiviteit met bijbehorende prikkels. Ook kan hij/zij een simpele verhaallijn volgen. De groepen zijn iets groter dan bij de voorstellingen voor lager niveau.

Lager niveau

Het kind heeft sterke behoefte aan een individuele benadering in contact en is prikkelgevoelig. Voor deze kinderen houden we de groepen klein. 

Het circus is minder geschikt voor kinderen die zeer weinig prikkels aankunnen en/of veel moeite hebben met nieuwe mensen in een onbekende omgeving. Voor deze kinderen biedt CliniClowns het Klein Zintuigen Orkest dat langskomt bij instellingen of het CliniClowns College voor het hele gezin. 

 

Sluiten
Word nu lid!