Home Nieuws Autismetreinen – Sander Dekker in gesprek met leerlingen met autisme
30 maart 2016Autismetreinen – Sander Dekker in gesprek met leerlingen met autisme

Aan de vooravond van de NVA Autismeweek rijden op vrijdag 1 april drie autismetreinen door Nederland. Vanuit Enschede, Nijmegen en Den Haag vertrekken treinen op weg naar Utrecht waar de slotmanifestatie Vanuit autisme bekeken plaatsvindt.

Met deze actie, die mede mogelijk is gemaakt dankzij belangeloze medewerking van NS, wil de werkgroepVanuit autisme bekeken aandacht vragen voor een inclusieve samenleving en de beweging die zij in gang hebben gezet om dit te bereiken. 

Om de beweging naar een meer inclusieve samenleving een positieve impuls te geven, vinden zowel in de treinen als bij diverse stations kleinschalige, inspirerende workshops en masterclasses plaats. Zo gaat onder andere staatssecretaris Sander Dekker van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap in de trein vanuit Den Haag in gesprek met leerlingen met autisme over het door hen ontwikkelde ‘Spoorboekje Onderwijs vanuit autisme bekeken’. Komen in Deventer ondernemers bij elkaar om te praten over inclusief ondernemen. En werkt men in Enschede aan een stappenplan om ervaringsdeskundigheid op te nemen in Sociale Teams.

Het programma van de autismetreinen op vrijdag 1 april is al volgt

 Autismetrein Den Haag – Utrecht

Vertrek Den Haag Centraal 9u47, aankomst Utrecht Centraal 11u35

Sander Dekker (Staatssecretaris Onderwijs, Cultuur en Wetenschap) en Merel van Vroonhoven (voorzitter werkgroep Vanuit autisme bekeken en AFM) in gesprek met leerlingen met autisme Inspiratiesessie ‘innovatieve oplossingen in onderwijs en zorg’, eindigt op locatie in Hilversum met lezing van Martine Delfos Masterclass Pabostudenten ‘uitgaan van verschillen’ Workshop bedrijven ‘openheid loont’

Deze trein wordt bestuurd door een machinist met autisme.

Autismetrein Enschede – Utrecht

Vertrek Enschede CS 11u46, aankomst Utrecht Centraal 13u24

Werksessie over ervaringsdeskundigheid in sociale teams Spel ‘Steekje los?’: gesprek over psychische gezondheid en de kwaliteit van leven Gesprek over inclusief ondernemen (start in Deventer Schouwburg) Ervaringssessie over autisme en reizen met het openbaar vervoer

Autismetrein Nijmegen – Utrecht

Vertrek Nijmegen CS 12u27, aankomst Utrecht Centraal 13u22

Lunchlezing van Maatjeswerk Autisme op het station en in de trein van Janneke van Bockel over haar nieuwe boek Uitlegmoeder Masterclass ‘naast de GGZ’ voor studenten door ervaringsdeskundigen Inspiratiesessie levensloopbegeleiding

Sluiten
Word nu lid!