Home Nieuws KickASS game helpt het ontwikkelen van sociale capaciteiten
24 februari 2016KickASS game helpt het ontwikkelen van sociale capaciteiten

Deze week lanceerde wethouder Jannie Visscher de nieuwe app KickASS. KickASS is een applied game voor jongeren en adolescenten met autisme, ontwikkeld door behandelaren en gameontwikkelaars, bedoeld voor het oefenen van sociale situaties. Ook geeft de app inzicht in de persoonlijke ontwikkeling, zodat jongeren met ASS daar gericht aan kunnen werken.’Serious gaming’ is een fenomeen dat steeds gangbaarder wordt bij de behandeling van jongeren met autisme. Gamen sluit vaak goed aan op de belevingswereld van deze jongeren. Op dit moment is er al een breed scala aan apps en games die kunnen worden ingezet bij de behandeling en begeleiding van jongeren met ASS.(Bron en foto: Medicalfacts.nl)

Sluiten
Word nu lid!