Home Nieuws Teken de petitie Dyslexie
1 februari 2016Teken de petitie Dyslexie

Staatssecretaris Sander Dekker van OCW heeft besloten dat spellingvaardigheid dit jaar meetelt bij het centrale eindexamen. Dit geldt ook voor kinderen met dyslexie. Ze mogen hierbij geen spellingcontrole of ander spelling-hulpmiddel gebruiken. Hierdoor worden duizenden leerlingen met deze handicap benadeeld. Het is alsof een slechtziend kind zijn bril moet inleveren. Dat kan natuurlijk niet! 

Deze maatregel treft ook kinderen met autisme omdat een aantal van hen naast autisme  ook dyslexie heeft.

Balans is een petitie gestart: Spelling-hulpmiddel voor kinderen met dyslexie moet blijven! Vindt u ook dat kinderen met dyslexie gebruik moeten kunnen blijven maken van het hulpmiddel dat ze nodig hebben? Teken dan de petitie.

Teken de petitie