Home Nieuws Welke rol moet de huisarts spelen bij de hulp aan mensen met autisme?
21 oktober 2015Welke rol moet de huisarts spelen bij de hulp aan mensen met autisme?

Huisartsen krijgen een steeds grotere rol bij de begeleiding van mensen met psychische klachten. Zeker ook voor mensen met autisme en ontwikkelingsstoornissen is het van groot belang dat een huisarts beschikt over voldoende kennis om te kunnen begeleiden en door te verwijzen. Hiermee wordt de, nu nog veel voorkomende, vertraging in de diagnostiek voor een deel voorkomen. Wat vindt u van de begeleiding bij uw huisarts? Waar moet deze begeleiding volgens u aan voldoen? En wat zijn de knelpunten en waar bent u juist tevreden over? Op 21 oktober is de meldactie ‘Het belang van de huisartsenzorg voor geestelijke gezondheidsklachten’ gestart. Hiermee wordt een inventarisatie gemaakt van criteria die genoemd worden waar een huisarts aan zou moeten voldoen als het gaat om het begeleiden van mensen met psychologische problemen. Met de resultaten moet de huisartsenzorg dan verbeterd worden. Hoe meer mensen er hun ervaringen en wensen willen delen, hoe beter dus!

Wilt u uw steentje bijdragen? Vul dan de vragenlijst in.

Sluiten
Word nu lid!