Home Nieuws Project In Aut moet grootste struikelblokken voor mensen met ASS in kaart brengen
30 september 2015Project In Aut moet grootste struikelblokken voor mensen met ASS in kaart brengen

Mensen met autisme lopen dagelijks tegen bepaalde moeilijkheden aan. Om te inventariseren wat de struikelblokken zijn en hoe die kunnen worden opgelost, is het Dr. Leo Kannerhuis gestart met het project In Aut.

Mensen met autisme hebben behoefte aan duidelijkheid en structuur. Plotselinge veranderingen zijn lastig, maar een leven zonder veranderingen is onmogelijk en dat is niet altijd gemakkelijk. Daarnaast is het voor buitenstaander niet altijd duidelijk waar de problemen precies liggen.

In Aut biedt zowel jongeren met autisme, als hun naaste omgeving, zoals ouders, familie, leerkrachten en werkgevers, de mogelijkheid aan te geven waar ze zoal tegenaan lopen. Door struikelblokken te vermelden en eventuele oplossingen te bedenken, kunnen problemen misschien worden opgelost. 

Op www.inaut.nl kunnen alle struikelblokken tot 9 oktober worden aangemeld, waarna er gestemd kan worden welke drie struikelblokken moeten worden opgelost en op welke manier. Vervolgens worden de oplossingen verzameld en kiest een deskundige jury de drie grootste struikelblokken met oplossing. Het In Aut project loopt tot het eind van het jaar en is in fases verdeeld. In deze eerste fase bestaat alleen de mogelijkheid open om struikelblokken in te dienen, de oplossingen komen later. 

Voor meer informatie: www.inaut.nl.

Sluiten
Word nu lid!