Home Nieuws Als gamen een probleem wordt…
25 september 2015Als gamen een probleem wordt…

Sommige kinderen willen niks anders dan de hele dag gamen. Vooral kinderen met een Autisme Spectrum Stoornis kunnen zich helemaal verliezen in de spelcomputer of de i-Pad. En op zich is daar niks mis mee, maar wat doe je als je kind niks anders meer wil?

Problematisch gamen van jongeren hangt samen met verlaagde schoolprestaties en vaak met depressieve gevoelens, maar ook met eenzaamheid en een negatief zelfbeeld. Soms is het niet duidelijk wat oorzaak en wat gevolg is bij overmatig gamen. Eenzaamheid kan bijvoorbeeld zowel een oorzaak als een gevolg van problematisch gamen zijn. Sommige jongeren hebben geen sociale contacten meer buiten het spel en worden daardoor eenzaam. Anderen hadden al weinig contacten ‘in real life’ en zijn juist daardoor veel gaan gamen.

Hoe zorg ik dat mijn kind minder gaat gamen? Welke regels over gamen kan ik op welke leeftijd het beste opstellen? En wordt mijn kind eigenlijk gewelddadig van gewelddadige games? Voor het antwoord op deze vragen en allerhande informatie, tips en adviezen kunnen ouders, opvoeders en andere geïnteresseerden vanaf vandaag terecht bij de Gamen Infolijn en via telefoon: 0900 1995 (€0,10 per minuut).

Sluiten
Word nu lid!