Home Nieuws Zelfstandig leren reizen met MEE op weg
11 september 2015Zelfstandig leren reizen met MEE op weg

Veel mensen met een beperking reizen al van jongs af aan met het speciaal vervoer naar school, sport of vrienden. Dat is niet altijd nodig. Project MEE op weg biedt mensen met een beperking de kans om met de hulp van een maatje zo zelfstandig mogelijk te leren reizen. Zelfstandig reizen biedt vrijheid, maakt spontane acties mogelijk en geeft mensen meer regie over hun leven.

Stichting MEE wil het patroon doorbreken dat mensen automatisch denken aan aangepast vervoer. MEE gaat  uit van de mogelijkheden van mensen met een beperking. Samen met een maatje gaat de deelnemer de zelf gekozen reis oefenen. Vooraf bepalen ze wat er nodig is om het avontuur aan te gaan. Het maatje ondersteunt wanneer dat nodig is, daagt de deelnemer uit om te zoeken naar oplossingen en zorgt ervoor dat de deelnemer het steeds meer zelfstandig kan. Uiteindelijk is het doel dat de deelnemer het maatje niet meer nodig heeft om de reis zelf te kunnen maken. 

MEE op weg richt zich niet alleen op mensen met een beperking ,maar ook op hun omgeving. Iedereen heeft een rol: ouders en verzorgers, zorgaanbieders, de leraar op school en de buschauffeur. Iedereen wordt zoveel mogelijk betrokken bij het veranderingsproces dat de deelnemer doormaakt. Doel hierbij is om samen te zorgen dat mensen met een beperking zo zelfstandig mogelijk mee kunnen doen in de maatschappij. 

MEE op weg wordt door de meeste MEE organisaties uitgevoerd. Wilt u weten of MEE op weg ook in andere regio’s uitgevoerd wordt? Neem dan contact op met de MEE organisatie in uw regio (www.mee.nl)

Aanmelden als deelnemer of als vrijwilliger/maatje? Dat kan telefonisch, of per e-mail bij Kirsti Boekwijt, projectmedewerker, meeopweg@meenwh.nl, 088 6522522. Kijk voor meer informatie op www.meenwh.nl/meeopweg.