Home Nieuws Maxima steunt autisme
28 augustus 2015Maxima steunt autisme

papagenohuis fotoHare Majesteit Koningin Máxima heeft woensdag 26 augustus officieel het Papageno Huis in Laren geopend. En daarmee komt een wens van Aaltje en Jaap van Zweden in vervulling. Een wens om voor kinderen en jonge mensen met autisme een veilige plek te realiseren waar ze leren zelfstandig te wonen en mee kunnen doen aan dagbesteding- en werkervaring programma’s. Een huis bovendien waar jonge mensen met én zonder autisme zich samen kunnen inspannen en ontspannen op het gebied van kunst en cultuur, sport en spel.

Samen zingen, breakdansen, schilderen, toneelspelen, schaken, tafeltennissen, muziek maken en nog veel meer. Het Papageno Huis is ontwikkeld in nauwe samenwerking van met name specialisten van ’s Heeren Loo, die ook verantwoordelijk zijn voor de zorg en begeleiding in het Huis.

De opening begon met een gesprek van Ivo Niehe met voorzitter Aaltje van Zweden, die samen met haar man Jaap het initiatief voor het Huis heeft genomen. Vervolgens lichtte pz-psycholoog drs. Kurt Joseph van ’s Heeren Loo Zorggroep het belang van het Papageno Huis toe en legde prof. dr. Erik Scherder uit hoe belangrijk muziek voor kinderen en jongeren met autisme is. Aansluitend werden door leden van het Radio Filharmonisch Orkest een tweetal door Bob Zimmerman gearrangeerde arias uit Mozarts opera ‘die Zaubberflöte’ o.l.v. Peter Biloen uitgevoerd m.m.v. Papageno-ambassadeurs Jooske Heijsteeg, Lucas en Arthur Jussen (piano) en Pim Avonrood (tenor), een koor bestaande uit Papageno-muziektherapeuten en bariton Daniël Herman Mostert als Papageno. De toepasselijke tekst was geschreven door Maja Roodveldt.

Ook NVA-directeur Swanet Woldhuis was erbij: “Maxima laat door haar bezoek blijken dat zij mensen met autisme een warm hart toedraagt.”

Meer informatie: www.stichtingpapageno.nl

Lees meer in dit artikel over het Papagenohuis 

 

Sluiten
Word nu lid!