Home Nieuws Juli 2015 Reguliere huishond inzetten als autismegeleidehond stimuleert zelfgevoel en sociaal gedrag bij kinderen met ASS
27 juli 2015Reguliere huishond inzetten als autismegeleidehond stimuleert zelfgevoel en sociaal gedrag bij kinderen met ASS

KNGF Geleidehonden kreeg zoveel aanvragen voor autismegeleidehonden dat deze niet allemaal gehonoreerd konden worden. Met project PAWS helpt KNGF ouders van kinderen met autisme hun eigen huishond op te leiden tot geleidehond.

PAWS (Parents Autism Workshops & Support) is een trainings- en begeleidingstraject voor ouders van autistische kinderen. De workshops vinden plaatsen gedurende drie dagen, waarna de verdere begeleiding start. PAWS helpt ouders bij het trainen van hun eigen huishond of begeleidt hen bij het zoeken naar een passende huishond voor deze taak. Zo’n speciaal getrainde huishond heeft een zeer positief effect op het gedrag van een kind met een autisme spectrum stoornis. 

Woede-uitbarstingen, wegren- en herhalingsgedrag nemen bijvoorbeeld af bij inzet van een autismegeleidehond. Daarnaast zagen ouders positieve veranderingen bij het kind, wat betreft angst, stress, stemming, zelfvertrouwen en sociaal-communicatieve vaardigheden. Ook ervaren zij een verbetering van de kwaliteit van het gezinsleven dankzij de speciale inzet van de hond.

Sluiten
Word nu lid!