Home Nieuws Juli 2015 Zomertip: mooie film over autistische tiener!
24 juli 2015Zomertip: mooie film over autistische tiener!

Film XY combi poster en foto 250pxlBen je nog op zoek naar iets leuks om te doen deze zomer? Ga dan eens naar X+Y, een hartverwarmende film over de autistische Nathan. Vanaf 27 augustus in de bioscoop.

De licht autistische tiener Nathan trekt zich na de plotselinge dood van zijn vader terug in zijn eigen veilige wereldje. Anderen houdt hij op afstand, zelfs zijn moeder Julie. Met liefde en genegenheid kan hij niet overweg, het enige dat hij begrijpt is wiskunde. Zijn leraar, Mr. Humphreys, ontdekt Nathans talent voor cijfers en bezorgt hem een plek in de Britse ploeg voor de Internationale Wiskunde Olympiade. Als lid van een team, dat ook nog eens een grote kans heeft de Olympiade te winnen, lijkt Nathans leven voorgoed te veranderen. Maar bij de training in Taiwan komt hij voor nieuwe uitdagingen te staan, vooral na zijn ontmoeting met de aantrekkelijke Zhang Mei, een van de Taiwanese tegenstanders.

Bekijk de trailer van X+Y hier. De film is vanaf 20 oktober beschikbaar op DVD en Video on Demand.

Sluiten
Word nu lid!