Home Nieuws Juli 2015 NSGK laat gehandicapte jongeren tot hun recht komen
3 juli 2015NSGK laat gehandicapte jongeren tot hun recht komen

Heb je een handicap? Dan is het lastig om erachter te komen wat je precies wil en kan en hoe je het beste uit je leven haalt. De Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind (NSGK) biedt jongeren nu de mogelijkheid dat te onderzoeken.

De rode draad in de coaching is Persoonlijke Toekomstplanning; een positieve manier om meer inzicht te krijgen in vragen als: Wie ben ik? Wat wil ik? Wie kan mij daarbij helpen? Volwassen worden is een proces van vallen en opstaan. Risico’s nemen, succes hebben en mislukken: daardoor ontdek je wat je wilt en kunt. Jongeren met een beperking botsen op de weg naar volwassenheid vaak tegen het plafond van overbescherming, voorgekookte oplossingen en lage verwachtingen. Dat belemmert hen om uit te groeien tot hun beste ik. Met het een NSGK Jongerencoach krijgen ze de kans om hun ambities te ontdekken en waar te maken.

Er zijn dertig NSGK Jongerencoaches in heel Nederland: vrijwilligers die zich betrokken voelen bij jongeren en een training hebben gevolgd in het maken van een persoonlijk toekomstplan. Mannen en vrouwen, jong en wat ouder. De coaches hebben de bagage om jongeren te begeleiden: ervaringsdeskundigheid, ervaring in het onderwijs, de zorg en/of als coach en de ambitie om jongeren in hun kracht te zetten.

Meer weten? Ga naar de website, of neem contact op met de projectleider. Email: contact@gigidingler.nl, Telefoon: 06 – 421 56 446.

Sluiten
Word nu lid!