Home Nieuws Programmeurs met autisme bouwen websites
29 juni 2015Programmeurs met autisme bouwen websites

Voor mensen met een beperking is het niet altijd makkelijk om een baan te vinden. Ondernemer Rik Kamping wilde graag iets doen om deze mensen aan werk te helpen. Hij maakte een website waar mensen met een beperking werk konden vinden: www.jekuntmeer.nl

Via internet ontmoette hij websitebouwer en software ontwikkelaar Bart Rakers. De twee wilden samen gaan ondernemen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan het werk helpen. Samen hebben ze in Utrecht het bedrijf Piipol opgericht, gespecialiseerd in websites, webapplicaties, webshops en telefoniesystemen. Piipol heeft nu vijf medewerkers met onder andere autisme in dienst. 

Solliciteren gaat er anders aan toe dan bij ‘gewone’ bedrijven. De kandidaten worden via het UWV met Piipol in contact gebracht. Er wordt niet altijd gekeken naar het cv en wat iemand heeft gedaan. Laatst stuurde iemand alleen een URL van een website waar de kandidaat een lek op had ontdekt waardoor hij de hele database kon leeghalen. Deze kandidaat mocht meteen langskomen op gesprek.

Momenteel wordt er nog geen winst gemaakt, maar volgend jaar hopen de eigenaars er zelf ook wat aan te verdienen zodat ze meer mensen kunnen aannemen.

Kijk voor meer informatie bij www.piipol.nl

 

Bron: De Telegraaf, 25 juni 2015

Sluiten
Word nu lid!